Hirdetés

„Csak egy nyűgös öregember” - mondta a Star Trek egyik régi sztárja William Shatnerről

|

Áll a bál a USS Enterprise legénységében, az egykori kollégák a médián keresztül üzengetnek egymásnak.

Hirdetés

Habár az eredeti Star Trek sorozat (Star Trek: The Original Series, TOS) mindössze 3 évet élt meg, a produkció jelentősége elvitathatatlan, hiszen Gene Roddenberry bábáskodása alatt egy szerteágazó univerzumnak ágyazott meg, amely még napjainkban is több fronton bővül a Discoverytől a Strange New Worldsön, az animációs sorozatokon és a Picardon át az egyszer talán tényleg elkészülő Chris Pine-féle Star Trek 4-ig.

Ezért is szomorú, hogy a TOS milliók által szeretett legendás legénysége valójában nem igazán jött ki a Kirk kapitányt játszó William Shatnerrel, a mélyen gyökerező ellenségeskedés pedig a napokban egy bizarr üzengetés formájában bukkant ismét felszínre.

Hirdetés

Az adok-kapoknak a 91 éves Shatner adott lökést, amikor az új könyvét népszerűsítve, a brit The Timesnak adott interjújában a következőképp panaszkodott az őt kritizáló kollégáira:

"Kezdtem megérteni, hogy csak a figyelem miatt csinálják ezt. Hatvan évvel valamiféle incidens után még mindig ezen a pályán vannak. Nem gondolja, hogy ez egy kicsit furcsa? Olyan ez, mint egy betegség. George soha nem hagyta abba a nevem befeketítését. Ezek az emberek keserűek és megkeseredettek. Elfogyott a türelmem velük szemben. Miért adjunk hitelt az irigységtől és gyűlölettől emésztett embereknek?"

- mondta Shatner, kiemelve George Takei nevét, aki Hikaru Sulut, a USS Enterprise rátermett kormányosát játszotta. A válasz pedig egy másik angol lapon, a The Guardianen keresztül érkezett, amelynek Takei az új musicale, az Allegiance premierje apropóján adott interjút. A 85 éves színész ebben úgy nyilatkozott, hogy egészséges bajtársiasság volt a Star Trek stábjában, kivéve Shatnert, "aki primadonna volt", s akivel egyikük sem jött ki.

"Tudom, hogy Londonba jött, hogy a könyvét népszerűsítse, és arról beszélt, hogy a nevét használva akarok nyilvánosságot szerezni. Szóval úgy döntöttem, hogy nincs szükségem a nevére ahhoz, hogy reklámot szerezzek. Sokkal fontosabb témám van, amivel reklámot akarok szerezni, így ebben az interjúban egyáltalán nem fogok hivatkozni rá. Bár épp most tettem meg. Ő csak egy mogorva öregember, én pedig ráhagyom a dolgait. Nem fogom játszani a játékát."

- szólt Takei replikázása. Ha minket kérdeztek, ezen a ponton nem fogadnánk rá nagyobb összegben, hogy valaha is békét kötnek a felek, a jelek szerint ugyanis ez már túlságosan meghaladná azt a bizonyos legvégső határt, amelyet a képernyőkön oly sokszor tört át az Enterprise ikonikus legénysége.  

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)