Hirdetés

A csernobili katasztrófában meghalt tűzoltó feleségét zaklatják az HBO sorozata miatt

|

Ljudmila Ignatyenkonak újságírók próbálnak bejutni a lakásába és ismeretlen emberek nevezik gyerekgyilkosnak, mióta történetét bemutatták az HBO-n.

Hirdetés

A Csernobil az év egyik legnagyobb meglepetése volt sorozatok terén, ami érdekfeszítően tudott bemutatni egy olyan katasztrófát, melynek hatásait mai napig kutatják a tudósok. Noha bizonyos események pusztán a drámai hatás kedvéért kerültek a részekbe, a legtöbb jelenet valós eseményeket dolgoz fel, így szereplői is valós személyek. Ljudmila Ignatyenko és a katasztrófában elhunyt férje egy teljes történetszálat kaptak, azonban emiatt most több támadás is érte az özvegyet.

Hirdetés

Vaszilij Ignatyenko tűzoltóként az elsők között ért ki a katasztrófa helyszínére, emiatt sajnos az elsők között volt, akik a katasztrófa okozta sugárfertőzésben haltak meg. Felesége ekkor már várandós volt gyermekükkel, és végig férje mellett volt halálos ágyán, minek következtében olyan sugárzásmennyiség érte gyermeküket, hogy születés után négy órával szintén elhunyt. Ljudmila Ignatyenkót azóta sok támadás érte, többen gyerekgyilkosnak nevezték őt.

"Azt mondják, hogy megöltem a babát. Kérdezgetik, hogy miért álltam a férjem ágya mellett, miközben tudtam, hogy terhes vagyok. De hogy hagyhattam volna ott? Azt gondoltam a baba biztonságban van a hasamban. Akkoriban semmit nem tudtunk még a sugárzásról."

Az özvegy nagyon csalódott volt, amikor látta a sorozatot, mivel elmondása szerint a stúdió nem kommunikált vele megfelelően arról, hogy benne lesz egy ilyen nagyszabású produkcióban. Igaz, hogy kapott egy telefonhívást Moszkvából, de az Ukrajna és Oroszország között zajló háborús konfliktus miatt azt hitte, hogy át akarják verni, amikor pusztán a létezésért háromezer dollárt ajánlottak.

Az HBO azt állítja, hogy a helyi illetékesek többször is megkeresték az Ignatyenkót, és még azt a lehetőséget is felajánlották neki, hogy története elmesélésével alakíthatja a forgatókönyvet. A vele készített teljes interjút a BBC oldalán nézhetitek meg. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)