Hirdetés

Csúnya félrefordítás jelent meg a Jóbarátok netflixes feliratában

|

A népszerű sorozat egyik visszatérő poénja kapcsán sikerült bakizni.

Hirdetés

Habár a magyar szinkronszínészek sok esetben kiváló munkát végeznek a különféle sorozatok és filmek kapcsán, azért az tagadhatatlan, hogy a szájukba szöveget adó fordítók gyakran elég komoly hibákat tudnak véteni.

Utóbbiak miatt még az is előfordulhat, hogy teljesen megváltozik egy-egy mondat lényege. A Jóbarátok szinkronos változata kapcsán sem végeztek hibátlan munkát a fordítók, és úgy tűnik, hogy a Netflix is bakizott egy elég méreteset a felirattal kapcsolatban. Erre a megmosolyogtató félrefordítások elsődleges lelőhelye, a leiterjakab hívta fel a figyelmet.

Hirdetés

A Jóbarátok egyik jól ismert visszatérő témája és poénforrása az, hogy Ross és Rachel szakításban voltak-e vagy sem, ezért is furcsa, hogy pont ennek kapcsán sikerült egy vicces félrefordítást produkálnia a Netflixnek. Egészen pontosan arról a jelenetről van szó, amikor Ross azt mondja Rachelnek, hogy "Unless we're on a break.", ami magyarul nagyjából annyit jelent, hogy "Hacsak nem vagyunk szakításban.".

A streaming platformon elérhető magyar felirat viszont már egy egészen más jelentésű mondatot tartalmaz. Egészen pontosan ezt:

Persze azért jár egy virtuális pacsi is a Netflixnek, mivel a baki ellenére sikerült kijavítaniuk pár korábban problémás fordítást is. Így például az új feliratban a "junior copywriter" már nem fénymásoló-kezelő segédet, hanem kreatív szövegírót jelent. Hasonlóképpen orvosolták a pathetic - patetikus malőrt (az előbbi szánalmast jelent, az utóbbi pedig a pátoszos másik formája), de ahhoz már túlságosan is későn, hogy ne terjedjen a hibás szóhasználat az élőbeszédben.

Ti találtatok még furcsaságokat a netflixes feliratban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)