Hirdetés

Daredevil - még sokáig nem tűnhetnek fel máshol sem a netflixes Marvel hősök

|

Aki azt várta, hogy az elkaszált sorozatok azonnal folytatódnak majd a Disney saját felületein, az bizony csalódni fog.

Hirdetés

Nagyjából két hónap alatt a Netflix öt marveles sorozatából három végére pontot tett, elkaszálták az Iron Fistet, a Luke Cage-et és nemrég a Daredevilt is. Elég valószínű, hogy hamarosan a Jessica Jones és a The Punisher is hasonló sorsra jut. Jelenleg két kérdés foglalkoztatja leginkább a sorozat rajongóit: viszontláthatják-e valaha kedvenceiket egy másik platformon, illetve kinek a döntése volt az, hogy érjenek véget a szériák. 

Hirdetés

Az első kérdés kapcsán Amy Rutberg színésznő nyilatkozata lehet fontos - ő alakította Marci Stahlt a Daredevilben és a The Defendersben is (abban a sorozatban, ami összeeresztette a netflixes Marvel arcokat). Az Inverse-nek adott interjújában Rutberg egészen pontosan azt mondta, hogy a Netflix és a Marvel közötti szerződések szerint 18 hónapon vagy két éven keresztül (nem emlékezett pontosan) él egy tilalom, amely szerint a netflixes Marvel karakterek nem bukkanhatnak fel egyetlen olyan filmben vagy sorozatban sem, aminek nem a Netflix a forgalmazója. Magyarul nem kerülhetnek be a Marvel filmes univerzumának mozijaiba, illetve az ABC tévécsatornán, a Hulun, vagy akár az új Disney+ streaming szolgáltatáson sem kereshetnek új otthont maguknak. Rutberg hozzátette, hogy ettől függetlenül persze elképelhető az is, hogy a Marvel kvázi kivásárolhatja a karaktereit, tehát van az a pénz, amiért megkurtítható ez a kétéves tiltás. A színésznő végül azzal zárta gondolatait, hogy a rajongóknak nem szabad elfelejteni, mekkora hatalom van a kezükben. Arra biztatta a sorozatok nézőit, hogy használják a közösségi oldalak erejét, mert ha elég nagy a nyomás, akkor arra még akkora cégeknek is reagálni kell, mint a Netflix. 

Gyorsan térjünk is át a másik fontos kérdésre. Ki döntött például a legutóbb kasza, azaz a Daredevil törlése mellett? Logikusnak tűnik az az opció, hogy a Marvel akarta szisztematikusan átmenteni karaktereit a saját platformjaira, de a Matt Murdockot alakító Charlie Cox szerint igazából egészen más a helyzet. Cox ugyanis ugyanúgy meglepődött a döntésen, mint maguk a rajongók, illetve elmondása alapján a Marvel csapata sem számított erre. Megvoltak már az ötleteik az esetleges negyedik évadhoz, rengeteg történetet el akartak még mesélni nekünk. Az előbb említett Amy Rutberg is azt mondta, hogy beszélt a Marvel felsővezetésével és az ott dolgozó fejesek is teljesen meg voltak döbbenve. Híresztelések szerint a Marvel és a Netflix között a Luke Cage törlése óta elég feszült a viszony, arról lehetett hallani, hogy "kreatív nézeteltérések" is bőven akadtak a két cég között, leginkább pénzügyi szempontból nem tudtak megegyezni. A Marvel sorozatok ugyanis nagyon költségesek voltak, viszont gyakorlatilag a Netflix nem birtokolta őket, csupán megrendelte és forgalmazta. 2013-ban, a Daredevil első évadának indulásakor még megérhette ez az egész, de jelenleg már túlzás nélkül minden héten megjelenik valamilyen új saját Netflix anyag, a jelek szerint pedig a szolgáltató ezekre szeretne a jövőben költeni inkább. 

Ti örülnétek, ha a jövőben máshol visszatérhetne a Daredevil és a többi törölt netflixes Marvel sorozat? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)