Hirdetés

Kínának nem tetszett egy Batman grafika, a DC Comics azonnal cenzúrázott

|

Frank Miller hamarosan megjelenő képregénye miatt tört ki a balhé.

Hirdetés

Nem kell már sokat várni Frank Miller új képregényére, a valódi klasszikussá váló 1986-os The Dark Knight Returns folytatására. A december 11-én érkező Dark Knight Returns: The Golden Child egészen pontosan három évvel a 2015 és 2017 között futó Dark Knight III: The Master Race után játszódik (legutóbb ebben a képregényben kukkanthattunk be a Miller által elképzelt alternatív jövőbe), a közelgő megjelenést promotáló egyik grafika viszont teljesen magára haragította Kínát, a kiadó DC Comics pedig villámgyorsan drasztikus lépésre szánta el magét. 

Hirdetés

Essen azért arról is szó, hogy Miller új képregénye nagyon izgalmasnak tűnik, hiszen már felnőtt Batwomanként láthatjuk majd például benne azt a Carrie Kelley-t, aki a '86-os The Dark Knight Returnsben még csak ifjú Robinként bontogatta szárnyait.  Ugyancsak fontos szereplői lesznek a történetnek Superman és Wonder Woman közös gyermekei, Lara és Jonathan Kent is. Most viszont nem a parádésnak ígérkező sztori és Miller zsenialitása miatt került fókuszba a szóban forgó képregény, hanem a kínai befolyás és a valószínűsíthető cenzúra okán.

Az történt ugyanis, hogy a DC Comics közzétette az alábbi grafikát, amelyen Batwoman (az előbb említett Carrie Kelley) egy Molotov-koktélt hajít épp el, mögötte pedig a "The future is young", vagyis "a jövő fiatal/fiataloké a jövő" felirat olvasható. Maga a felirat és a szuperhős póza, no meg persze a Molotov-koktél miatt a kínai közösségi oldalakon úgy kezdett el terjedni a kép, hogy ezzel próbál a DC kiállni a hongkongi tüntetők mellett, éppen ezért pedig nagyon sokan arra szólították fel kínai honfitársaikat, hogy bojkottálják a kiadót. Nyilván értelmezhető akár így is a rajz, de teljesen elképzelhető az a megfejtés is, hogy a kiadó simán arra utalt, hogy az alternatív jövőben Bruce Wayne helyett immár egy fiatal nő védi a várost denevérgúnyában. 

Hasonlóan a Blizzardhoz vagy épp az NBA-hez, a DC Comics is az azonnali kapituláció mellett döntött, és összes felületéről eltüntették a problémás grafikát. Persze az internet népe nem felejt, ezért láthatjátok ti is fentebb a képet. Egyelőre hivatalos közlemény nem érkezett annak kapcsán, hogy miért törölték mindenhonnan a Molotov-koktélt hajító Batman képét. 

A Dark Knight Returns: The Golden Child képregény tervezett borítója egyébként így fest, a Molotov-koktél pedig ezen is megtalálható:

Nektek mi a véleményetek a rajzról, illetve a DC Comics döntéséről? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)