Hirdetés

Darth Talon könnyen bekerülhetett volna az új Star Wars trilógiába

|

George Lucas eredeti tervei szerint a Star Wars Legacy képregényekben megismert Darth Talon is fontos szerephez jutott volna az új filmekben.

Hirdetés

Nemrég publikáltunk egy cikket és egy videót arról, hogy mely Star Wars sorozatokat várjuk a legjobban és a legkevésbé. Utóbbi nyitóképéhez egy olyan grafikát készítettem, amelyen Ahsoka Tano és Obi-Wan Kenobi között egy vörösbőrű, fekete sith tetoválásokkal borított twi'lek látható. Akik ismerik a régi, immár Legendák néven illetett kánon, és konkrétan a Legacy képregényéket, azok pontosan tudják, hogy ő nem más, mint Darth Talon. 

Nyilván eddig egyetlen hivatalos forrás sem számolt be arról, hogy a karakter felbukkanna majd az új szériákban, de illusztrációként remek megoldásnak tűnt a használata a High Rebublic korszakban játszódó, női főhőssel operáló, sithekre koncentráló sorozathoz. De hogyan kerülne egy, a Legendákban felbukkant szereplő egy teljesen más korszakba (a Legacy képregényeket a mozifilmek után egy évszázaddal játszódtak)? Nos úgy, hogy ez bizony már majdnem megtörtént.

Hirdetés

Még tavaly novemberben röppentek fel a hírek annak kapcsán, hogy George Lucas egyik terve az új Star Wars trilógia tekintetében az volt, hogy visszahozza Darth Mault, aki egyből új tanítványt is kapott volna, mégpedig nem mást, mint Darth Talont. A twi'lek sith hölgy háttértörténetét persze alaposan át kellett volna gyúrni, elvégre a Legacy képregényekben ő a One Sith nevű szervezet egyik tagja - a képregényekben Darth Krayt eltörölte a "kettő szabályát", így újra több sith tevékenyekedett a galaxisban, nem csak egy mester és egy tanítvány. Lucas elképzelései szerint Maul lett volna az új Darth Sidious, Talon pedig az új Vader.

Darth Maul és Darth Talon

Maga a történet szinte közvetlenül a hatodik epizód után vette volna fel a fonalat, a sztori a Skywalker ikrekre koncentrált: Leia a köztársaság rendjét próbálta visszaállítani, Luke pedig a 66-os parancs esetleges túlélőit és az erőérzékeny gyerekeket kutatta a galaxisban. Végül persze mindketten győzelmet arattak: Luke magukat a sitheket győzte le, Leia pedig az általuk irányított bűnszervezetek felett diadalmaskodott. Érdekesség egyébként, hogy a történetvázlatok szerint itt Leia vált volna a kiválasztottá, ő hozott végül "egyensúlyt az erőben".

Némi átdolgozás után (ne feledjük, Lucas folyamatosan többféle tervet dédelgetett egyszerre, maguk a megvalósult mozifilmek is menet közben változtak, így nyerték el végső formájukat) abba a sztorivázlatba is bekerült Talon, amit a Star Wars atyja anno a Disney-nek adott át. Itt Darth Talon lett volna az a szereplő, aki a végleges verzióban már Kylo Renként megismert karaktert elvezette volna Uberhez, vagyis a korai vázlatok Snoke-jához. Gyakorlatilag ő csábította át a sötét oldalra a fiatal jedit. 

Darth Talon és Uber (a későbbi Snoke)

Talon karakterét egyelőre semmiféle formában nem használta fel a Disney és a Lucasfilm, de immár számos példa bizonyítja, hogy előszeretettel merítenek ihletet a Legendák kánonból, és azt sem szabad elfelejteni, maga Lucas mennyire odavolt a karakterért - ez cseppet sem volt gyakori, inkább távol tartotta magát a nem általa írt munkáktól, bár néha ő is az egyéb Star Wars művekhez nyúlt ihletért, Aayla Secura karaktere például előszőr a képregényekben bukkant fel 1998-ban, és csak utána láthattuk őt mozivásznon. A 2010-es évek elején egyébként még videojátékot is terveztek vele, ebben úgyszintén Darth Maul társa lett volna. A Battle of the Sith Lords címet viselő játék végül a többi épp tervezés alatt álló projekttel egyetemben akkor került kukázásra, mikor a Disney felvásárolta a Lucasfilmet.

A cikk elején az alábbi videó került szóba:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)