Hirdetés

David Ayer még mindig reménykedik saját Öngyilkos Osztagának rendezői változatában

|

A Warner egyik fejese a napokban nyilatkozott arról, van-e jövője a 2016-os Öngyilkos Osztag Ayer-féle vágásának.

Hirdetés

Hogy az elmúlt évben a finoman szólva is megosztóra sikeredett Öngyilkos Osztag rendezői változatáért is elkezdtek kampányolni mind a rajongók, mind maga David Ayer rendező, azt ugyebár főképp a #ReleaseTheSnyderCut mozgalomnak és Az Igazság Ligája végül tényleg napvilágot látott Zack Snyder-féle vágásának köszönhetjük.

Igen ám, de #ReleaseTheAyerCut ide vagy oda, a múlt héten a WarnerMedia Studios vezérigagatója, Ann Sarnoff leszögezte, hogy nem fog elkészülni a 2016-os Öngyilkos Osztag Ayer-féle vágása. Ayer akkor azzal kommentálta Twitteren a hírt, hogy "Miért?" - és bár nincs egyértelműsítve, hogy az Entertainment Weekly ezt megelőzően vagy utána beszélgetett-e vele, végül is ez teljesen lényegtelen, március 30-án publikált írásukból ugyanis kiderül, hogy Ayer még mindig reménykedik saját filmje rendezői változatában.

Hirdetés

Ayer szerint "a stúdiók mára megtapasztalták, hogy akár kánonban, akár azon kívül gondolkoznak", a rajongók pusztán csak "több időt akarnak tölteni imádott karaktereik társaságában", sőt, immáron a gyártási folyamatot is minél közelebbről szeretnék lekövetni. A rendező úgy véli tehát, címenként többféle "különböző verzió" is elférne egymás mellett, ami a rajongókkal megosztva "közösségépítő" hatással is bírna. Mindenesetre szerinte így is jár a Warner Bros. stúdiónak a taps, hogy "támogatták Zack Snydert" és saját Az Igazság Ligáját.

Ami az Öngyilkos Osztagot illeti: bár Ayer érti, hogy a filmgyártás is "üzlet", akkor is frusztrálja, hogy hiába készített saját maga szerint "szívből jövő drámát, azt darabokra tépték és Deadpool-féle filmet erőltettek belőle, pedig nem annak lett szánva".

"Ilyenkor nekem kell állnom a sarat. Én vagyok a hajó kapitánya, az én nevem áll rajta. És bár nem azt képviseli, amit valójában megalkottam, jó katonaként bekapom a lövéseket" - tette hozzá nevetve a filmes. "Bámulatos filmet tettem le az asztalra, csak hát a fejesekben a szar is megfagyott tőle."

Ayer nem először nyílt meg arról, hogy ő eredetileg mennyire máshogyan álmodta meg a filmet a mozikban bemutatott, menet közben újraforgatott és újravágott változathoz képest, és hogy emiatt például Jared Leto Jokere is mennyire méltatlan bánásmódban részesült szerinte, de korábban érintette azt is, hogy igazából a Deadpool sikere miatt degradálta a DC vígjátékká a filmet.

Az Öngyilkos Osztaghoz immáron a Galaxis Őrzői-filmekről ismert James Gunn szállít vadiúj filmet: az idén augusztusban érkező darab előzetesét épp a napokban debütáltatták, azt pedig már korábban tisztázták, hogy Ayer filmje nélkül is megáll majd a saját lábán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)