Hirdetés

De hol van Johnny Cage az új Mortal Kombat-filmből?

|

Megérkezett a Mortal Kombat reboot első nagy előzetese, egyeseknek mégis hiányérzete támadhatott. Pedig jó oka lehet a karakter távollétének, már ha tényleg ez a helyzet.

Hirdetés

Tegnap debütált a Mortal Kombat rebootjának első nagy, nem mellesleg igencsak véres előzetese - azok pedig, akik eddig nem nagyon követték a film hivatalos marketingjét, talán Johnny Cage-et hiányolhatják belőle a legjobban.

Az egyébként az eredeti játékokhoz Jean-Claude Van Damme-ról mintázott karakter (akit az első, 1995-ös filmváltozatban végül nem a harcművész, hanem Linden Ashby formált meg) szerepeltetését eddig vagy elég jól titkolja a Warner, vagy pedig egyáltalán nem is tervezett vele, hogy

inkább vadiúj főhősére, a direkt a filmhez megálmodott Cole Youngra koncentrálhasson.

Hirdetés

Emögött több ok is lapulhat. Egyrészt az, hogy Young szerepköre nagyban hasonlít Cage-ére mint a film univerzumának kvázi kívülállója, így hát nem akarnak belőle úgymond kettőt is megjelentetni a történetben, hanem inkább a játékokból is ismert többi harcos bemutatására fektetnek nagyobb energiát - elvégre Scorpiontól Sub-Zeróig lesz belőlük dögivel.

Ha már kettejüket említettük: olybá tűnik, már így is van olyan nagy horderejű a köztük lévő rivalizálás, hogy egy Cage szintű alaknak amúgy sem jutna elég hely a filmben, plusz talán a hangulatához sem passzolna a játékokban mindig vicceskedő sztár figurája.

Johnny Cage (Linden Ashby) az 1995-ös Mortal Kombatben

Persze az is könnyen lehet, hogy Cole, pontosabban az őt megformáló Lewis Tan szerepeltetése is azt bizonyítja, hogy az alkotók Cage után inkább diverzebb szereposztásban és főhősben gondolkodtak és több, ázsiai felmenőkkel bíró vagy más kisebbségi karakternek és színésznek akartak lehetőséget adni.

Végezetül nyilván érdemes azzal is számolni, hogy lehet, hogy csak terel a marketingkampány, Cage pedig valójában benne lesz a filmben, akár csak egy kisebb cameo vagy stáblista utáni jelenet erejéig, sőt, még egy esetleges folytatásban is terveznek vele.

Mindenesetre akkor sem tűnik úgy, hogy kiemelt szerepet szántak neki a mostani menetben.

Bárhogy is legyen, a Mortal Kombat rebootja ennek ellenére is egy, a játékokhoz talán hűbb értelmezéssel szórakoztathat majd minket április közepi premierjekor, ami már csak azért is nem mindennapi eseménynek ígérkezik, mert Amerikában bizony nemcsak mozivásznon, de az HBO Max streamingszolgáltatón is sort kerítenek rá.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)