Hirdetés

Deadpool 2 - biztonsági hibák vezethettek a forgatás alatt elhunyt kaszkadőr halálához

|

Egy nemrég lezárult vizsgálat alapján a filmstúdió több helyen is megsértette a kaszkadőrök biztonságára vonatkozó szabályokat, ez vezethetett a tragédiához.

Hirdetés

2017-ben, a Deadpool 2 forgatás közben Domino egyik motoros jelenetének forgatása közben elhunyt egy kaszkadőr, ezután egy hétre leállították a forgatást, az eset pedig nagyon megrázta az egész stábot. Egy hivatalos vizsgálat alapján bizony a 20th Century Fox több ponton is hibás lehet a tragédiában.

Hirdetés

Joi Harris egy üldözési jelenet forgatása során szenvedett halálos kimenetelű balesetet, lerepült a motorjáról, becsapódáskor pedig áttört egy ablakot. A tragédia hivatalos kivizsgálását végző Worksafe B.C. nemrég publikált egy jelentést, amely kiemeli, hogy a stúdió öt ponton is megsértette a biztonsági előírásokat: többek között rosszul mérték fel a jelenet biztonsági kockázatát, nem volt ellenőrzés, az újonc kaszkadőrök (köztük Harris) nem kaptak eligazítást, valamint arra utasították a nőt, hogy ne viseljen sisakot a jelenet során. 

Egyelőre nem világos, hogy a jelentés fényében a stúdió milyen büntetésre számíthat, de a valószínűleg lesznek következmények. A Fox reagált a dokumentumra, melynek egyes pontjaival nem értenek egyet, és azt is leszögezték, hogy az eset hatására szigorítottak a kaszkadőrök előírásain, a biztonság pedig a legnagyobb prioritásnak számít a forgatások alatt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)