Hirdetés

Deadpool - ezek voltak az előzetes legjobb rejtett utalásai

|

Reggel megnézhettétek a Deadpool film ütős előzetesét, most pedig összegyűjtöttük belőle a legviccesebb Easter Eggeket és utalásokat.

Hirdetés

A jövőre érkező Deadpool film teljesen elborult és ezáltal felhőtlen (vagy inkább felelőtlen?) szórakozást ígér. Reggel már megmutattuk nektek az első trailert, most pedig a ComicBook.com munkájának hála jöjjön egy válogatás: a legmókásabb Easter Eggek és legérdekesebb utalások az előzetesből.

Deadpool és a rák

Az eredeti képregényben is szoros összefüggés van a rákbetegség és Deadpool eredettörténete között. Wade Wilson azután csatlakozik a Weapon X programhoz, hogy kiderül, rákos, amire aztán csak rátesz egy lapáttal  a Wolverine-től kapott gén, amely a gyógyulásnak köszönhetően először ugyan megállítja a rákos sejteket, de aztán egyesül azokkal, így maga a rák gyógyítja Deadpoolt, ezért olyan az arca, amilyen. Az előzetes végén láthatjuk Ryan Reynolds-ot is teljesen eltorzítva. Meg kell hagyni, nagyon jól sikerült a maszk.

Csak a zöld CGI gúnyát ne!

Ryan Reynolds-nak nem ez az első szuperhős szerepe. A rivális DC Comics hőst, Zöld Lámpást is megformálta már egy csekély sikereket elért moziban. Éppen ezért különösen vicces, amikor az előzetesben Wade Wilson az életét véglegesen megváltoztató műtét felé közeledve elkiáltja magát "Kérlek ne legyen a szuperhős jelmezem zöld... vagy animált!"

Shoop

A Galaxis Őrzői miatt egyből a zenehallgatási listák élére ugrott a Hooked On A Feeling, ezek után nem lennénk meglepve ha a Salt-N-Pepa nótája a Shoop is hasonló utat járna be. Érdekesség, hogy a Blur Studio-féle eredeti videóanyagban (aminek köszönhetően végiül elkészülhetett a film) még Gwen Stefani száma, a Hollaback Girl szólt.

Az autós harc

Ez a részlet abból az eredeti tesztfelvételből származik, melynek hatására zöld utat kapott a Deadpool film. A "Miért a piros ruha kérdezed? Azért, hogy a rossz fiúk ne lássanak vérezni. Az a srác jól döntött, hogy barna nadrágot húzott" szöveg is a tesztanyagból lett átemelve.

Vendégszereplők

A Marvel univerzum két szereplője is tiszteletét teszi az előzetesben. Az egyiküket már jól ismerhetjük az X-Men mozikból, ő Kolosszus, a bőrét élő fémmé változtatni képes orosz mutáns. A másik vendég pedig Negasonic Teenage Warhead nevű hölgy, aki a New X-Men képregény 115. számában tűnt fel először, nevét pedig egy Monster Magnet dal után kapta.

A negyedik fal

Az előzetesben Deadpool többször is egyenes belenéz a kamerába és a nézőhöz szól. Ez a módszer, vagyis a "negyedik fal áttörése" (a negyedik fal egy képzeletbeli, láthatatlan fal, mely a színházban elválasztja a nézőket a színpad külön világától) a karakter jellegzetessége, Wade Wilson a képerényekben is rendszeresen kiszól az olvasóhoz.

A nagy erővel...

Pókember jelmondatát, azaz hogy a nagy erővel nagy felelősség jár már mindenki kívülről fújja. Deadpool van annyira pofátlan hogy a visszájára fordítsa ezt a híres mondatot. A film új plakátján már olvasható is a szöveg: "A nagy erővel nagy felelőtlenség jár"

Közlekedési táblák

A Comic-Conról kiszivárgott felvételen látható volt Rob Liefeld és Stan Lee cameoja, ez most nem került bele sem a korhatáros, sem a gyermekbarát előzetesbe. Ugyanakkor ha csak egy pillanatra is, de ki lehetett szúrni egy kis szösszenetet ami Fabian Nicieza képregényíróra, a Deadpool karakter kitalálójára utalt. Nézzétek meg jól ezt a két utcanevet a jelzőtáblákon (sajnos nem a legjobb minőségű a kép)

Természetesen biztos, hogy akadt az előzetesben még jó pár Easter Egg. Ha ti is észrevettetek egy mókás utalást amit mi kihagytunk, akkor nyugodtan osszátok meg velünk kommentben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)