Hirdetés

Denis Villeneuve helyzetjelentést adott a Dűne 2 forgatásáról

|

Nem kell már sok ahhoz, hogy folytatódjanak Frank Herbert grandiózus sci-fije második felvonásának munkálatai.

Hirdetés

Frank Herbert 1965-ös kultikus regénye alapján Denis Villeneuve (Érkezés, Szárnyas fejvadász 2049) monumentális sci-fit álmodott tavaly a mozivászonra, viszont csak a könyv első felét dolgozta fel, így a nézők türelmetlenül várják, hogy megismerhessék a történet folytatását. Egy ideig ugyan bizonytalan volt, hogy a Warner Bros. rábólint-e a következő részre (sok függött attól is, hogyan szerepel a projekt az HBO Max streamingszolgáltatáson), de végül zöld lámpát kapott a Dűne 2, és ha minden jól megy, 2023. október 20-án kerül sor az amerikai premierre. 

Hirdetés

Miközben a stáb azért izgul, hogy vajon Oscar-díjas lesz-e a film (ezáltal pedig egy magyar filmes, Sipos Zsuzsanna is Oscar-szobrot kaphat-e), a háttérben formálódik a folytatás. Villeneuve nemrég az Empire-nek nyilatkozva árulta el, hogy a Dune: Part Two forgatókönyve elkészült, és várhatóan a nyár végéig megkezdődhet a forgatás is. 

"Azt kell mondanom, hogy nagyrészt meg van tervezve. Ami most segít nekünk, az az, hogy az első alkalom, hogy újralátogatok egy univerzumot. Tehát ugyanazzal a csapattal dolgozom, mindenki tudja, mit kell tennie, tudjuk, hogyan fog kinézni. A film nagyobb kihívás lesz, de tudjuk, hová lépünk. És a forgatókönyv is meg van írva. Szóval magabiztosnak érzem magam. Őszintén szólva, az egyetlen nagy ismeretlen számomra jelenleg a világjárvány."

És hogy mit várhatunk a 2. résztől? Villeneuve elmondása alapján nagyobb rugalmasságra vágyik és egy kicsit mélyebbre szeretne menni a részletekben. Meghozta azt a döntést, hogy az első felvonás inkább Paul Atreidesről és a Bene Gesseritről szóljon, valamint arról az élményről, hogy hősünk először került kapcsolatba egy másik kultúrával, a következő részben viszont bemutatnak néhány új karaktert és a Harkonnenek is sokkal többet lesznek jelen. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)