Hirdetés

Digitálisan megfiatalítva koncertezik az újra összeállt ABBA

|

40 év után tér vissza a legendás ABBA együttes, londoni koncertjük viszont nem csak ezért lesz rendkívüli.

Hirdetés

Ma indult el a jegyértékesítést az ABBA 2022 májusában induló londoni koncertjeire, melyeken a régi dalok mellett természetesen a svéd eurodiszkó-együttes új albumának (Voyage) nótái is felcsendülnek majd. A rajongók számára minden bizonnyal történelmi jelentőséggel bír a nagy visszatérés, ami technikai szempontból is mérföldkő lesz.

A hús-vér zenészek helyett ugyanis Londonban Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad digitálisan megfiatalított mása, avatarja (ABBAtar - nem mi találtuk ki az elnevezést) lép majd fel.

Hirdetés

Az ABBA-tagok fiatal verzióit nem más, mint a Lucasfilm alá tartozó Industrial Light & Magic készítette el, összesen 850 szakember dolgozott a motion-capture technológiát használó projekten. Az együttes új, I Still Have Faith In You című dalában már fel is tűntek az említett avatarok, az alábbi videóban 3:40 környékére kell tekerni értük.

A koncerteket a 3000 férőhelyes, Queen Elizabeth Olympic Parkban felhúzott ABBA Arenában tartják. Egészen pontosan május 27-én indul a "koncertsorozat", és nem kell aggódni, ha valaki nem kap jegyet az első előadások valamelyikére, ugyanis nagyon hosszú távra terveznek a "turnéval", ráadásul heti öt nap, hét koncertet indítanak el - gyakorlatilag a nagy Play gomb lenyomásával - az ABBA Arénában.

Egyes források szerint akár négy évig is megállás nélkül pöröghet majd a projekt.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)