Hirdetés

71 milliárd dollárt is örömmel kifizet a Disney a Foxért

|

Miután a Comcast 65 milliárdot ajánlott a vállalatért, a Disney is kénytelen volt erősebben megnyomni a tollat.

Hirdetés

A Disney hónapokkal ezelőtt jelentkezett be a 21st Century Foxért, és bár akkor több potenciális vevő neve is szóba került, a valamivel több mint 52 milliárd dolláros első ajánlat erősen felborította a versenyt. Csak összehasonlításképp: a Lucasfilmért "csak" 4 milliárdot fizetett a Disney.

Hirdetés

Amikor már mindenki elkönyvelte magában, hogy a Disney újabb lépést tett a világuralom felé, akkor jött az egyik legnagyobb amerikai internetszolgáltató, a Comcast, és azt mondták, hogy nekik 65 milliárdot is megér a Fox. A labda így megint Mickey Egér oldalán pattogott, ahol mostanra ugye elkezdték felépíteni a Netflix konkurenciáját, ahonnan bizony hiányozna az a tartalom, amit a Fox behozna, így újabb ajánlatot tettek. 

A licit most 71,3 milliárd dolláron áll, így amíg jobb nem érkezik, az ügyvédek ezeket a papírokat tologatják majd az asztalon. Mivel a Disney a Fox adósságait is átvállalja, összességében több mint 85 milliárd dollárba fáj majd nekik a felvásárlás, feltéve, hogy a Comcast ennyiben hagyja a dolgot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)