Hirdetés

Minden, amit a Disney+ indulásáról tudni lehet

|

Ahogy az várható volt tegnap este szinte minden kiderült a szolgáltatásról, ami sajnos hozzánk elég lassan fog befutni.

Hirdetés

A tegnapi, leginkább befektetőknek tartott Disney+ prezentáció a nagyközönség számára is látható volt. A Disney nem titkolt célja, hogy így mindnyájunkat jól bepörgessenek az új streaming szolgáltatás kapcsán. Az indulására sem kell már sokat várnunk... legalábbis Amerikában. Ott november 12-én indul a móka egy egyelőre nem teljes felhozatallal.

Hirdetés

A világ többi része nem lesz ennyire szerencsés: Nyugat-Európában 2019. és 2020. között lesz elérhető, és Kelet-Európában egyes részein a megjelenési folyamat akár 2021-ig is eltarthat. A Disney célja, hogy 2021. vége előtt a bolygó minden részén elérhetővé tegye a szolgáltatást. Nagyon reméljük, hogy nem az utolsó hullámban fog ideérni.

A Disney+ árazása ténylegesen szolidabb lett, mint a versenytársaké (legalábbis az amerikai induláskor). A szolgáltatás ára 7 dollár lesz havonta, és 70 dollár egy évre. Ez valószínűleg csak az induló ár lesz, így nem lennénk meglepődve, ha a kétszeresébe kerülne majd, mire eléri a magyar határt.

Tartalmat tekintve lesznek Disney animációs és élőszereplős cuccok, Pixar tartalmak, Marvel filmek és sorozatok, minden, ami Star Wars, de még a National Geographic is kapott egy kis sarkot. A felület nagyjából így fog kinézni:

Persze a hangsúly az új tartalmakon van, arra pörögnek most leginkább a célcsoportként értelmezett Star Wars és Marvel fanok. Bejelentették a Falcon & Winter Soldier szériát, aztán a Skarlát boszorkány és Vízió főszereplésével készülő WandaVision sorozatot is. A Marvel részleg egyébként egy különleges animációs sorozattal is készül, amely "Mi lenne, ha..." jellegű alternatív történeteket dolgoz fel. Az egyik emlegetett példa szerint láthatjuk majd, ahogy Steve Rogers helyett Peggy Carter kapja meg a szuper szérumot, Steve pedig egy Howard Stark készítette páncélban fogja segíteni őt.

A The Mandalorian, a Star Wars: The Clone Wars új évada, és a Cassian Andor főszereplésével készülő szériák a Star Wars részleget erősítik majd. Ezekről valószínűleg többet is hallani fogunk hallani majd a Star Wars Celebration 2019-en.

Persze nem csak a szuperhősös és a sci-fi vonal kap erősítést. Jön rengeteg új széria a Disney minden részlegétől, a Szörny Rt. sorozattól kezdve a High School Musical szériáig. A Disney nagyon szeretne változatos tartalmakat biztosítani, hiszen így tudnak majd csak igazán versenyezni a legnagyobb streaming szolgáltatókkal.

Persze Miki egér anyacégének mozifilmjei is elérhetőek lesznek a Disney+-on, beleértve az új élőszereplős Disney mozikat, a Captain Marvelt és a Bosszúállók: Végjátékot is. Hasonlóan a Netflixhez, ezt a szolgáltatást is el lehet majd érni PC-n, telefonokon, tableteken, és a tervek szerint játékkonzolokon is, 4K és HDR-ben is élvezhető lesz a tartalom megfelelő eszközökkel. Talán ez mindenki számára egyértelmű, de azért a teljesség kedvéért idetesszük, hogy a Disney+ előfizetéshez nem jár semmilyen játék, nem is terveznek egyelőre gaming fronton nyitni.

Ez mind nagyon szépen hangzik, mi pedig csak reménykedhetünk benne, hogy nem kell még 2 évet várnunk arra, hogy mi is élvezhessük a szolgáltatás minden előnyét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)