Hirdetés

Star Wars VIII - kiszivárgott a forgatókönyv?

|

Felkerült az internetre a nyolcadik Star Wars epizód állítólagos forgatókönyve. Elég valószínűtlen, hogy tényleg ez lesz a film története, de így is csak akkor olvasd el ezt a hírt, ha nem zavarnak az esetleges spoilerek!

Hirdetés

Sok érdekességre bukkanhat az ember, ha a Redditen barangol. Most például egy olyan anyag került fel, ami elméletileg nem más, mint az egyelőre hivatalos alcím nélküli Star Wars VIII vázlatpontokba szedett teljes története. Nagy eséllyel az egész csak egy túlzottan kreatív elme szüleménye, de az is elképzelhető, hogy kisebb-nagyobb átfedések lesznek a lentiek és a tényleges sztori között, ezért csak akkor olvass tovább, ha nem zavarnak a spoilerek!

Még egyszer hangsúlyozom, semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a most következő történetnek akár csak egyetlen sora is igaz lenne. Csapjunk bele, ami most jön, az már mint az említett listából származik! A nyolcadik rész "Echoes of the Dark Side" munkacímmel készül. Korábban már mi is írtunk arról, hogy a Star Wars: Tale of the Jedi Temple és a Star Wars: The Order of the Dark Side címek is felmerültek a filmmel kapcsolatban, de persze elképzelhető, hogy végül egy teljesen más címmel kerül mozikba a film.

Három külön történetszálat kapunk (Rey, Finn és Kylo) melyek csak a film végén fonódnak majd össze. Bár a nyolcadik rész nem merít annyit A Birodalom visszavágból, mint ahogy azt Az ébredő Erő tette az Egy új remény esetében, de azért bőven lesznek átfedések. Rey például Luke tanítványaként edz egy vad bolygón ugyanúgy, ahogy az ifjú Skywalker tette is Yoda oktatása alatt. Finn és Poe pedig egy gyönyörű, de nagyon veszélyes városban kalandozik. Az utóbbi is ismerős, ugye? A két srácot végül Kylo Ren csapdába csalja és Rey elindul a megmentésükre. Kiderül az is, hogy Luke miért vonult száműzetésbe. Snoke több másik tanítványt is átcsábított a sötét oldalra Kylo mellett, előlük pedig alig tudott megmenekülni Luke és a még gyermek Rey. Ekkor halt meg Rey édesanyja is. Luke volt az, aki a Jakku bolygón hagyta Reyt, de nem ő az édesapja. Rey elég mérges is Luke-ra, mivel arra következtet, hogy csakis Luke lehet az apja. Luke Skywalker viszont ezt válaszolja neki: "Nem, te vagy az én apám."

És akkor most kapaszkodjon meg mindenki nagyon erősen. Rey, nem más, mint a legújabb kiválasztott, vagyis Anakin Skywalker reinkarnációja. Luke azért ment el az első jedi templomhoz, hogy megértse, hogyan is működik ez a folyamat. Itt rájött, hogy az Erő mindig egy új kiválasztottat talál meg, amikor az univerzumban felborul az egyensúly. Innen ered Rey elképesztő kapcsolata is az Erővel. Ezáltal Rey is apa nélkül, szűznemzéssel fogant meg, bár most a midikloriánok nem kerülnek szóba. Luke érthető okokból fél tanítani a lányt, mert attól tart, hogy egy új Darth Vader születhet így meg. Ha kiképzi őt és Rey végül legyőzi Kylo Rent, majd a sötét oldal felé fordul, akkor nagyobb fenyegetést jelent majd az univerzumra mint bárki más. Végül Obi-Wan és Yoda (Ewan McGregor és Frank Oz) szellemei meggyőzik őt. Rey a kiképzés alatt átél egy látomást is, mely során nem csak Maz Kanata beszélget vele, hanem Hayden Christensen, azaz Anakin Skywalker is. Abban a jelenetben mikor Anakin elmondja Reynek, hogy ők egyek, több száz másik erőszellem is megjelenik, akik az elmúlt korok alatt mind kiválasztottak voltak.

Most jöjjön a srácok történetszála. Finn az Ellenállás egyik cirkálóján ébred, ahol Poe közli vele, hogy már úton vannak a Köztársaság új, rögtönzött főhadiszállása felé. Ott a felbőszült Leia várja őket, aki egyből nyílt háborút szeretne indítani az Első rend ellen. Lord Vikram lesz Köztársaság átmeneti vezetője, akit Benicio Del Toro játszik. A Köztársaság központi bolygóinak pusztulása a galaktikus kommunikációs rendszerek összeomlásához is vezetett, mivel minden üzenet ezeken a bolygókon keresztül volt közvetítve. Lord Vikram a kommunikációs rendszerek helyreállításán munkálkodik, nehogy anarchia lépjen fel a Köztársaságban. Vikram szerint is háborúba kell indulni az Első rend ellen, de ő meg akarja várni a kommunikáció helyreállását és össze akar szervezni egy nagyobb sereget. Leia viszont már most támadna egy kisebb haderővel. Szerinte mindkét oldalon fejetlenség van jelenleg, ezért gyorsan le kellene csapni, amíg az Első rend is próbálja összeszedni magát a Csillagpusztító felrobbanása után. Vikram szerint Leia elhamarkodottsága mögött Han halála miatti dühe áll. A Köztársaság központi bolygóját egyébként egy nagy erejű védőpajzs oltalmazza, ezért nem tud csapást mérni rá az Első rend.

Finn és Poe azt a feladatot kapják Leiától, hogy nyomozzanak a városban, mert informátorai szerint az Első rend kémei már bejutottak a Köztársaság szívébe. Első gyanúsítottja pedig nem más, mint maga Lord Vikram. Leia informátora Chala (Kelly Marie Tran) lesz, közte és Finn között pedig gyorsan egy romantikus szál fűződik. Végül bizonyítékokat találnak Vikram árulására, akit egyből börtönbe is vetnek. Finn lesz a bolygó védőpajzsát szabályozó kódok őrzője. Finnben közben felmerül, hogy ha Vikram áruló volt, akkor egyszerűen miért nem kapcsolat ki a pajzsot. Ő és Chala belépnek egy terembe, ahol Phasma várja őket, Chala pedig Finnre emeli fegyverét, majd kényszerítik, hogy engedje le a pajzsot. Kiderül, hogy a bizonyítékokat meghamisították. Az Első rend csapatai előugranak a hipertérből és azonnal támadásba lendülnek. Finn, Poe és Leia is fogságba kerülnek, Kylo pedig kínozni kezdi Finnt, mert tudja, Rey ezt meg fogja érezni és úgy is a segítségére siet.

Eddig tartott az elméletileg kiszivárgott vagy kiszivárogtatott történet. Egyébként az eredeti Reddit posztban két színész neve is helytelenül szerepel (ott Ewan MacGregor és Hayden Christenson olvasható), lehetséges, ez egy utalás arra, hogy az egész történet fikció. Mit gondoltok, csak egy remek fantáziával megáldott író űz velünk tréfát, vagy elképzelhető, hogy tényleg ezek lesznek majd a Star Wars VIII eseményei? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)