Hirdetés

Neill Blomkamp a Halo film romjaiból épített karriert

|

A District 9 rendezője elképesztő hálával gondol a Halo filmre. Leginkább azért hálás, hogy az nem készült el.

Hirdetés

Az LA Times íróinak nyilatkozott Neill Blomkamp, és a téma ismét a sokat tárgyalt Halo film volt. Vagyis leginkább annak el nem készülte, és hogy ez mennyire jót tett Blomkamp karrierjének. Miután a projektet kukázták, Peter Jackson (aki épp erősen el van foglalva a Hobbit második részével) segített támogatókat szerezni a DIstrict 9 leforgatásához, ami később mind a kritikusoknál, mind pedig pénztáraknál nagy siker volt.

„A szerencse a történetben, hogy Peter és Fran hagyták, hogy a Halo „romjaiból” felépíthessem a District 9-t. Akkor és ott megtanultam bízni a saját ötleteimben. Ha a Halo film megjelent volna – akár bukás, akár nem – ezt sosem tanulom meg.” Miután kiderült, hogy Blomkamp képes úgy menedzselni a rábízott büdzsét, hogy az elképesztő effektektől a profi színészekig mindenre jusson, a nagy stúdiók elkezdtek új címeket tolni az arcába. Amíg el nem utasította mindet.

 

„Eljutottam arra a pontra, ahol a WME [az ügynöksége] már nem küld nekem felkéréseket. Ez nem azért van, mert azt hiszem, hogy én jobban tudom. Rengeteg franchise van, amiben szeretnék közreműködni. A gond ezzel az, hogy ha beleegyezel ilyesmibe, akkor kiadod a kezedből az irányítást, és le kell mondanod a kreatív eszméidről.” Blomkamp ebből nem szeret engedni, a Halo film kapcsán is megemlítette, hogy „szívesen dolgozna rajta, ha úgy rendezhetné, ahogy ő szeretné”.

Nos úgy tűnik, hogy a közeljövőben nem látjuk Master Chiefet a vásznon, de legalább már érkezőben van Neill Blomkamp új filmje, az Elysium, ami első ránézésre nem tűnik rossznak. Ha csak fele annyira lesz jó, mint a District 9 volt, már akkor is megéri majd a mozijegyet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)