Hirdetés

Az első Doktor Strange film alkotói vázlatot sem írhattak a folytatás forgatókönyvéhez

|

Egyre kuszább Doctor Strange in the Multiverse of Madness körüli kreatív káosz, most épp az első rész egyik írója kavarta meg kissé a dolgokat, amire a felületes cikkek is rásegítettek.

Hirdetés

Eddig nem igazán lehetett komoly kreatív gondokról hallani a Marvel filmes univerzum mozijai kapcsán, de a Doctor Strange in the Multiverse of Madness körül azért most gyülekezni kezdtek a fellegek. A film először rendezőjét veszítette el (bár elvileg már úton van a pótlás Sam Raimi személyében), majd arról pletykáltak, hogy nem elég jó az eredeti forgatókönyv, és a Marvel átíratja azt. 

Hirdetés

Az utóbbi napokban sok helyen sokféle hír és pletyka megjelent a Doktor Strange 2 kapcsán, és bizony nem volt ritka köztük az sem, hogy picit félrementek az információk, úgyhogy az lesz a legegyszerűbb, ha gyorsan rendbe tesszük a dolgokat. Az első Doktor Strange filmet Scott Derrickson rendezte, a forgatókönyvért pedig szintén ő felelt, munkáját C. Robert Cargill és Jon Spaihts segítették. Azt már nagyjából tavaly október óta tudni lehetett, hogy a második rész megírására Jade Bartlettet kérte fel a Marvel, de ekkor még nem lehetett tudni, hogy a korábbi írókkal együtt, vagy teljesen egyedül fog-e dolgozni. 

Közben Scott Derrickson teljesen kikerült a képből, dobbantott a rendezői székből, a forgatókönyvet pedig átadták Michael Waldronnak, a stáblistán immár csak az ő neve szerepel. Nem tudni pontosan, hogy csak átalakítja-e Jade Bartlett szkriptjét, vagy simán kidobja és újraírja az egészet. 

No, a fentiek ismeretében már talán helyén tudjuk kezelni C. Robert Cargill, tehát az első Doktor Strange mozi társítója tweetjét, aki bejegyzésében arról számolt be, hogy ő és Scott Derrickson még csak arra sem kaptak esélyt a Marveltől, hogy a Doctor Strange in the Multiverse of Madness forgatókönyvvázlatát megírhassák.

Azt jelenti ezt tehát, hogy még egy sor sincs kész a Doctor Strange in the Multiverse of Madness forgatókönyvéből, ahogy azt sok helyen olvashattátok a napokban? Természetesen nem, mindössze arról van szó, hogy a fentebb vázolt híreket pár oldal összemosta. Igen, C. Robert Cargill és Scott Derrickson sosem írhatták meg a második film forgatókönyvét (még annak vázlatát sem), de tavaly október óta tudjuk, hogy erre a feladatra Jade Bartlettet kérték fel, mindössze az volt kérdéses, hogy a korábbi alkotókkal együtt, vagy egymaga fog-e dolgozni. Most kiderült, hogy az utóbbi történt meg. Teljesen új alkotói gárdával készül el így a Doktor Strange 2, de a jelek szerint mégsem volt hatalmas ötlet Jade Bartlettre bízni a szkriptet, mivel helyét most a már említett Michael Waldronnak adták át. 

Csak remélni tudjuk, hogy ennyi kavarás után nem mi, mozinézők isszuk meg az egész kreatív káosz levét, és méltó folytatást kaphat a Doktor Strange. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)