Hirdetés

Dokusorozatot készít a Netflix egy kriptovalutákkal csaló párról

|

Régóta próbálta magára felhívni a figyelmet Razzlekhan, végre sikerült.

Hirdetés

Hatalmas kriptovaluta csalás történt 2016-ban, mikor egy hacker 119,756 bitcoint lopott el és továbbított egy bizonyos Ilya Lichtenstein számlájára. Lichtenstein és párja, Heather Morgan később egy végtelen labirintuson keresztül próbálta eltüntetni a pénz nyomát, még aranyat, sőt NFT-ket is vásároltak a pénzből.

A páros nem volt elég ügyes, az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (DOJ) ugyanis utolérte és már le is tartóztatta őket.

Hirdetés

A sztori vicces mellékszála, hogy a duó női tagja rendelkezik egy rapper alteregóval. A zenei világban Razzlekhannak hívatja magát, a beceneve pedig a Wall Street krokodilja.

A Variety értesülései szerint a Netflixnek annyira megtetszett a történet, hogy úgy döntöttek, berendelnek egy minisorozatot, ami feldolgozza majd a lopást és annak utóéletét, érintve a pár magánéletét és minden bizonnyal Morgan rendkívül kínos zenei karrierjét is.

A dokumentumsorozatot Chris Smith rendezi majd, aki többek között például a FYRE - A legnagyobb buli, amit meg sem rendeztek és a Tigrisvilágon (Tiger King) is dolgozott. A vezető producer Nick Bilton lesz, akit sokan A feltaláló: Vérszomj a Szilícium-völgyben film miatt ismerhettek.

Morgan és Lichtenstein egyébként jól ráfaragott az ügyre, hiszen az eredetileg 71 millió dollárnyi vagyon ma már 4,5 milliárdot érne és mint kiderült, mostanra el is kapták őket. A DOJ 3,6 milliárd dollárt tudott lefoglalni, ennél többre korábban még sosem volt példa.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)