Hirdetés

Donald Trump nem kegyelmezett a Tiger Kingből ismert Joe Exoticnak

|

A leköszönő elnök összesen 143 kegyelmet és enyhítést osztott ki most, de Joe Exotic nem volt a szerencsések között.

Hirdetés

Donald Trump, az Egyesült Államok most leköszönő elnöke hivatala utolsó napján nem kevesebb, mint 143 embernek adott elnöki kegyelmet vagy enyhítést. A szám már csak annak tükrében is igen magas, hogy eddig összesen 95 kegyelmet osztott ki elnöksége négy éve alatt. A Netflixen 2020-ban bemutatott Tigrisvilág (Tiger King) dokusorozat "főhőse" Joe Exotic viszont hiába reménykedett abban, hogy ő is kegyelmet kap.

Még tavaly májusban írtunk arról, hogy Joe Exoticot elnöki kegyelemmel szabadítanák ki, de ügyében azóta nem történt érdemi előrelépés, és ez most sem változott.

Hirdetés

Exotic összesen 22 év letöltendő börtönbüntetést kapott, mivel meg akarta öletni riválisát és nemezisét, Carole Baskint. Trump most számos üzletembernek és pár hírességnek is megkegyelmezett, megúszta például a rapper Lil Wayne is azt, hogy engedély nélkül tartott egy aranyozott pisztolyt, de ugyanígy kegyelmet kapott az a Steve Bannon, aki dollármillókat gyűjtött össze a nagy mexikói fal felépítésére, majd ezt a pénzt inkább elköltötte. 

A 73 elnöki kegyelem és 70 büntetésenyhítés teljes listáját a Fehér Ház oldalán lehet elolvasni. Joe Exotic neve mellett egyébként hiába keresitek rajta a szigorúan titkos NSA dokumentumokat nyilvánosságra hozó Edward Snowden, vagy a Wikileaks mögött álló újságíró, Julian Assange nevét is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)