Hirdetés

Ilyen lenne a Dunkirk némafilmként

|

Egy rajongó először csak néhány jelenettel szerette volna megmutatni, hogyan nyúltak vissza a Dunkirk készítői a némafilmek eszközeihez, majd az egész sztorit újravágta minden párbeszédet mellőzve.

Hirdetés

Christopher Nolan és csapata még a felszerelést sem kímélte, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a Dunkirk látványvilágából. Azért pedig, hogy ezt minél jobban kiemelhessék, még a párbeszédekből is igyekeztek minél kevesebbet használni. Egy YouTuber most megmutatta, hogy ez olyan jól sikerült, hogy a Dunkirk akár némafilm is lehetett volna.

Hirdetés

A hasonlóság egyébként nem véletlen, Nolan maga is elmondta a megjelenés előtt, hogy a némafilmek korszakából igyekezett meríteni, hogy szavak helyett minél inkább a képek segítségével mesélhessék el a második világháború egy meghatározó mozzanatának történetét. A Like Stories of Old YouTube-csatorna mögött álló filmrajongó ezt szerette volna illusztrálni először csak néhány jelenet újravágásával és tényleges némafilmekkel való összehasonlításával. Ám eközben annyira megtetszett neki a Nolan alkotásából létrejövő némafilm, hogy egy nyolcperces rövidfilmet készített a Dunkirk részleteiből, amivel megpróbálta megmutatni, hogy akár az egész történetet el lehetne mesélni a párbeszédek teljes mellőzésével, ahogy arra a némafilmesek rá voltak kényszerülve. Ezt láthatjátok alább, de ha még nem láttátok volna az eredetit, a spoilerek miatt legyetek óvatosak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)