Hirdetés

Dwayne Johnson miatt nem lehetett a Black Adam durvább?

|

A film producerei korábban már nyilatkoztak a Black Adam korhatár-besorolásáról, de most megszólalt a vágó is.

Hirdetés

A Black Adam újabb példa arra, hogy milyen az, amikor a kritikusok és a nézők véleménye élesen elkülönül: a Rotten Tomatoes-on több mint 260 kritika alapján 5,1/10 a film átlaga, míg a közönség többnyire szerette, a film 4,4/5 csillagot tud felmutatni ötezernél is több ellenőrzött értékelés szerint.

Ez megmutatkozik a bevételeken is, hiszen Black Adam továbbra is uralja a mozikat, viszont felmerült a kérdés, hogy vajon akkor is ekkora sikere lenne Dwayne Johnson antihősének, illetve akkor is ilyen gyér kritikákat kapott volna a sajtótól, ha olyan erőszakos marad, amilyennek szánták?

A film producerei, Beau Flynn és Hiram Garcia korábban elárulták, hogy igyekeztek tisztelni a karaktert és elmenni vele addig, ameddig csak lehet, de muszáj voltak megvágni néhány jelenetet, hogy beleférjenek az alacsonyabb korhatár-besorolásba, amivel kapcsolatban a Szikla is elkötelezett volt.

Hirdetés

Most a Black Adam vágója, Michael L. Sale adott egy exkluzív interjút a Screen Rantnek, és új megvilágításba helyezte a dolgokat. Sale szerint ugyanis a filmben rengeteg lehetőség volt a sötétebb jelenetekre és az intenzívebb erőszakra, de a producerek nyomására visszavettek, méghozzá Johnson családbarát közönsége miatt, hogy az első rész mindenképpen kasszasiker legyen: 

"Könnyű lett volna a Black Adamből egy R-kategóriás verziót készíteni, nem igaz? Én személy szerint imádtam volna. Azt mondtam volna: "Ó, hadd üsse át az embereket, tomboljon.' Nemde? Én egy öreg fickó vagyok, és horrorrajongó. Mindenféle dolgot szeretek. Boldog lettem volna.

De a rendező és a producerek azt mondták: 'Hé, ezt a filmet mindenkinek szánjuk. Dwayne-nek hatalmas rajongótábora van, egy családokból álló rajongótábora.' Számunkra nem az volt a lényeg, hogy a DC múltbeli vagy jelenlegi hangvételéhez igazodjunk. Hanem a saját hangvételünk, a saját brandünk, a Black Adam brand megteremtése. A mi hangvételünk olyan, hogy 'Hé, durvák leszünk, de ez egy olyan film, amit megnézhetsz a gyerekeiddel, apával és anyával együtt. És nem lesz annyira rémisztő, hogy rosszul érezd magad.' Ugye? 

Azt hiszem, a bizonyíték a pudingban van, mert láthattuk, hogy a családok nagy számban élvezik a Black Adamet. Nagyon örültem, hogy ebbe az irányba mentünk. Szerintem erre valók ezek a filmek. Szerintem ez egy olyan utat nyit meg, ahol a DC-nek most már sokféle lehetőség áll rendelkezésére."

A 195-200 millió dollárból készült Black Adam film 262 millió dollárnál jár globálisan, de ami ennél is fontosabb, hogy Dwayne Johnson ráhatására visszatérhet egy közkedvelt színész egy közkedvelt karakterhez, amely a jövőben komoly összecsapásokat eredményezhet.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)