Hirdetés

Ed Sheeran szerint a South Park tönkretette az életét

|

Az énekes egy bizonyos epizódot okol azért, hogy az Egyesült Államokba is elkísérték az otthoni démonai.

Hirdetés

Aligha akad olyan téma, amelyet az 1997 óta futó South Park ne dolgozott volna fel valamilyen formában az eddig adásba került több mint 300 epizódja alatt, elég csak a remekül eltalált koronavírusos részekre gondolnunk.

A szatíra poénjai azonban nem mindenkinél fekszenek, amit a széria pályafutását kísérő kisebb-nagyobb botrányok sora tanúsít. Most épp Ed Sheeran vallotta be egy rádióinterjúban, hogy nagyon kellemetlen helyzetbe hozta egy bizonyos rész, amiről a sorozat elkötelezett rajongói valószínűleg csuklóból meg tudják mondani, hogy melyik az.

Hirdetés

A kérdéses epizód nem más, mint a 9. évad 11. felvonása, a 2005 novemberében megjelent "Ginger Kids", amelyben Stan és Kyle átverése miatt Cartman haja vörössé, bőre pedig világossá válik, majd az ezért elszenvedett folyamatos szekálást megelégelve a nácizmus jegyeit magán viselő lázadást szít a vörös gyerekek körében.

A Ginger Kids fő mondanivalója az irracionális gyűlölet kifigurázása lett volna, de már a maga idejében is sok kritika érte, amiért egyeseknél visszafelé sült el, és éppen, hogy táplálta a vörösek elleni előítéleteket. Ennek károsultjai közé tartozott a szintén vörös hajú Ed Sheeran is, aki szerint ez a South Park-epizód megváltoztatta az életét.

"Angliában a vörös haj mindig is olyan dolog volt, ami kiakasztotta az embereket, de az Egyesült Államokban ez soha nem volt téma. Amerikában az emberek sosem tudták, hogy mi az a ginger... Az a South Park-epizód k*rvára tönkretette az életemet... Amerikába mentem, ahol mindenki olyanokat mondott, hogy "Imádom a hajad, haver". Én meg: "Ó, Istenem, az embereknek tetszik a hajam? " Aztán emlékszem, hogy kijött az az epizód, és el is intézte az életem hátralévő részét."

- tárta fel az énekes a Slam Radio műsorában, arra utalva, hogy a szülőföldjén, az Egyesült Királyságban már régi hagyomány a "gingerezés", ami szerinte a South Park révén jutott el a tengerentúlra.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Akadtak azonban, akik még a sztárnál is rosszabbul jártak, a Ginger Kids inspirálta ugyanis az először 2008-ban meghirdetett "National Kick a Ginger Day" (kb. Nemzeti rúgj bele egy vörösbe-nap) nevű Facebook-eseményt is, melynek keretében az USA-ban és Kanadában több vörös hajú gyereket is bántalmazás ért.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)