Hirdetés

Eddig kell várni a Trónok harca: Sárkányok háza 2. évadára - és ebben nincs semmi meglepő

|

Nagyon távolinak tűnhet a folytatás érkezése, de ha jobban belegondolunk, teljesen logikus az ütemterv.

Hirdetés

Maga az HBO (és HBO Max) fejese, Casey Bloys árulta el, hogy jövőre még biztosan nem fog megérkezni a Trónok harca: Sárkányok háza 2. évada, arra egészen 2024-ig várniuk kell rajongóknak. A 2024-es bemutató elsőre távolinak tűnhet, de valójában gyakorlatilag lehetetlen lenne korábban összehozni a folytatást. 

Az eredeti Trónok harca sorozat évadai gyakorlatilag szinte végig évente érkeztek, viszont ezt csak úgy tudta az HBO tartani, hogy a hagyományosan április és június között futó szezonok után, rögvest júliusban el is kezdődött a következő etap forgatása.

A munkák kezdetben még csak novemberig, majd az ötödik és hatodik évad esetében már decemberig tartottak (egyre nagyobb lett az egész projekt). A hetedik szezont aztán kicsivel később, csak augusztusban kezdték el forgatni és a jövetkező év februárjáig meg sem álltak. 

Hirdetés

Végül a nyolcadik évad forgatása csak 2017 októberében indult (a hetedik évad augusztusban ért véget), 2018 júliusáig tartott, a premier pedig nem jött 2019 áprilisánál előbb.

A Sárkányok háza forgatása 2021 áprilisában kezdődött az Egyesült Királyságban (tíz hónapig tartott, eztán következett csak az utómunka, a CGI, a vágás), a bemutatót pedig idén augusztus végén kaptuk meg, a kettő között tehát közel másfél év, egészen pontosan 16 hónap telt el. 

Most éppen hogy csak túl vagyunk a Sárkányok háza évadzáróján, a második szezon még csak előkészítési fázisnál jár, nem kezdődtek el a konkrét forgatási munkálatok. Ennek tükrében pedig teljesen elképzelhetetlen lenne az, hogy végeznek a forgatással és az összes utómunkával még 2023-ban. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Trónok harca: Sárkányok háza 1. évadáról készült kritikánkat alább is megtekinthetitek, vagy cikk formájában el is tudjátok olvasni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)