Hirdetés

Edward Norton karakterét a Tőrbe ejtve – Az üveghagymában tényleg Elon Musk ihlette?

|

Végre maga a rendező, Rian Johnson tisztázta a dolgot, kérdés, hiszünk-e neki.

Hirdetés

Mostanra valószínűleg mindenki megnézte (aki akarta) a Tőrbe ejtve - Az üveghagyma című filmet, a Netflix új produkcióját, ami nem kevés sztárt felvonultatott annak érdekében, hogy még biztosabb legyen a siker. Az első jelentések alapján kifejezetten betalált a film a nézőknél, amiben Benoit Blanc (Daniel Craig) nyomozó próbálja kideríteni, hogy pontosan mi is történik Miles Bron (Edward Norton) görögországi luxusszigetén, és persze mi történt korábban egy szövevényes ügyben - spoilerek nélkül legyen elég ennyi.

Ha a film nézése közben esetleg olyan érzésed támadt, hogy Norton milliárdos playboy karakterét esetleg Elon Muskról mintázták, nem vagy egyedül.

Hirdetés

Az elmúlt napokban többen is próbálták rádöbbenteni az internet népét, hogy a Tőrbe ejtve: Az üveghagyma egyik fő karaktere, Miles Bron igazából Elon Muskot akarja nevetség tárgyává tenni. Miközben kétségtelenül bele lehet látni ezt a vonalat a produkcióba, annak írója és rendezője, Rian Johnson elébe ment a dolognak, és szerinte szó sincs arról, hogy a Twitter CEO-ját állították volna célkeresztbe:

"Ez furcsa és annyira bizarr. Remélem nincs valami titkos marketinges trükk a Netflix részéről, hogy igazából ők vették meg a Twittert."

Johnson tehát totálisan elviccelte az egészet, mikor a Wired kérdezte a témáról, és elmondta, rengeteg általános jellemzője van az ilyesfajta tech milliárdosoknak, amiket természetesen beleépítettek Miles Bron személyiségébe. A rendező szerint tehát Edward Norton karaktere nem egy emberről lett mintázva, hanem inkább egy archetípusról, amit mi boldogan el is fogadunk.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)