Hirdetés

Egy Alien rajongó saját lakásából csinált Nostromo űrhajót

|

Az Alien Nostromója élt, él, és élni fog - most éppen egy vérbeli Alien rajongó lakásmúzeumaként.

Hirdetés

A popkultúra leghíresebb űrhajói között előkelő helyen áll a Nostromo, ami Ridley Scott 1979-es mesterművében, A Nyolcadik utas: a Halálban adta a díszletet a savas vérű idegen vérfürdőjéhez. A teherhajó belső tereinek esztétikájáról még több mint 40 év távlatából is csak szuperlatívuszokban beszélhetünk, nem véletlenül imádtuk a hangulatát (és egy DLC-ben magát a hajót is) megidéző Alien: Isolationt sem.  

Egy spanyol rajongó viszont nem elégedett meg a virtuális kalandokkal, és saját barcelonai lakásából varázsolt Nostromo-múzeumot. A magát csak Luis Nostromónak hívó férfi nem csak az ikonikus hajó kisebb helyiségeit alkotta újra, de tele is tömte azokat a filmből ismerős tárgyakkal: például Ash, az android leszakadt fejével, a főszereplő Ellen Ripley fehér macskájával, egy életnagyságú facehuggerrel, illetve több Alien-figurával is.

Hirdetés

Luis a lejjebb beágyazott videó mellett az Instagramján is promózza alkotását, valamint egy Patreon-kampányt is indított, mellyel a spanyol (vagy katalán?) Nostromo bővítését szeretné finanszírozni. A rajongó azt ígéri, hogy elegendő támogatóval nagyobb helyre költözteti a díszleteket, a látogatók pedig új szobákban is megtapasztalhatják majd az űrhajó hangulatát.

"Ahogy néhányan már tudjátok, újraalkottam az Alien űrhajójának egy kis szeletét, de a jövőben szeretnék több helyszínt is sorra keríteni, amihez a segítségetekre van szükségem. Szerezni akarok egy nagyobb helyet, hogy végre körbejárhassátok a Nostromo-replikát, és megtapasztalhassátok, milyen lenne a filmben szerepelni. Ha hozzáteszed a saját homokszemed, mindez valóra válhat Barcelonában."

A Nostromo elkötelezett rajongóinak tehát nincs más dolguk, mint feliratkozni a támogatók sorába, majd később szemmel tartani az akciós repülőjegyeket. A jelenlegi érdeklődést elnézve bőven lesz idő a spórolásra, e cikk írásáig ugyanis csak havi 9 euró jött össze Luis projektjére.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)