Hirdetés

Egy elektromosság nélküli, sötét Marvel univerzumban egymás után hullanak a szuperhősök

|

Senkit sem kímél a Marvel Dark Ages korszaka.

Hirdetés

Először még 2020-ban írtunk a Marvel egyik izgalmas új képregénysorozatának a terveiről. A Dark Ages széria egy alternatív univerzumban játszódik, ahol az elektromos energia egyik pillanatról a másikra megszűnt létezni a Földön. Azóta már túlvagyunk két megjelent lapszámon, így pontosan tudjuk, hogy mi is okozta mindezt. 

Egy hatalmas gépezetet az idők kezdetén azért építettek, hogy vigyázza az univerzumot, és nyelje el a fekete lyukakat, a túlzottan sok sötétség viszont megváltoztatta, gonosszá tette a gépet (nyugi most jön még csak a java). Egy kozmikus entitás, az Unmaker végül legyőzte őt, de nem tudta teljesen elpusztítani, ezért egy akkor formálódó új planéta belsejébe zárta. Ez a bolygó nem más volt, mint a Föld.

Hirdetés

A Dark Ages első számában ez a gép felébredt, a Föld legnagyobb hősei pedig úgy próbálták meg legyőzni őt, hogy elsütöttek egy hatalmas erejű  E.M.P-t. Az elektromágneses hullám azonban nem csak a gépszörnyet pusztította el, hanem az egész bolygón zárójelbe rakta az elektromosságot, leállt a világ összes árammal működtetett berendezése.

Vasember páncélja irányíthatatlanná vált, és egyből össze is ütközött egy repülővel, melynek köszönhetően leszakadt az egyik lába. Hangya épp felhőkarcoló méretű volt, és nem tudta többé aktiválni övén a méretváltoztató eszközt. Vízió "lánya" Viv azonnal kikapcsolt (ahogy minden más mesterséges intelligencia is). Mindenki meghalt, akinek szívritmus-szabályozója volt, és még hosszasan lehetne sorolni a tragédiákat.

Az említett óriási géppel folytatott harc során ráadásul meghalt Ben Grimm, azaz a Lény, Doctor Strange, valamint a Skarlát Boszorkány és a Vízió is. Minden elveszni látszott, de közben felcsillant a remény is. Pókember kislánya például megmentette saját családját - a kis May örökölte apja szuperképességeit.

Hét év telt el, és ahogy azt sejteni lehetett, a sötétségbe burkolózott bolygón cseppet sem volt könnyű az élet. A második Dark Ages füzet már erről mesélt nekünk. Az emberek reménytelenségtől és dühtől fűtve egymás ellen fordultak. Számos összecsapás zajlott le világszerte, melyekből a hősök és a szupergonoszok sem maradtak ki. Ezekben maghalt például Sólyomszem és Kiképző is. Szépen lassan azonban a szuperhősöknek sikerült elterjeszteni egy üzentet: lehet ezt másként is csinálni.

Nem csak rossz dolgokat hozott el az elektromosságtól mentes kor. Az emberiség a klímakatasztrófa pereméről táncolt így vissza. Új közösségek épültek ki, melyeket távközlés hiányában telepaták kötöttek össze. A legnagyobb elmék minden tudásukat egyesítették, ebből pedig olyan kétes alakok sem maradtak ki, mint Fátum Doktor. Új ellenségek is előkerültek, ilyenek voltak például a vérfarkasok és a vámpírok. Vezetőjük, Drakula ráadásul szövetkezett az ősöreg mutánssal Apokalipszissel. Apokalipszis pedig nem tétlenkedett.

Bíborember, azaz Zebediah Killgrave segítségével ugyanis irányítása alá vonta a legokosabb tudósok elméit, jelenleg az ő szolgálatában áll már Tony Stark, Reed Richards és Riri Williams is. Magnetót rabságban tartva és kiszipolyozva próbálják épp visszahozni az elektromosságot a bolygóra. Itt tart jelenleg a Dark Ages képregénysorozat, melynek folytatására is érdemes lesz odafigyelni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)