Hirdetés

Egy elfeledett karaktert hoz vissza a köztudatba az új Star Wars antológia

|

Akinek mond az a név valamit, hogy Shadows of the Empire, az előnyben van.

Hirdetés

A Star Wars: Shadows of the Empire egy '90-es évekbeli multimédia projekt volt a Lucasfilm részéről, amelynek célja az volt, hogy különböző médiumokra kiadott tartalmakkal összekössék A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér filmeket. Ennek keretében megjelent regények, képregények, videojátékok, kártyák, akciófigurák és számos más termék is.

A Shadows of the Empire központi alakja a lázadók szövetségese, Dash Rendar kapitány volt űrhajója, az Outrider élén, aki segített a hősöknek abban, hogy kiszabadítsák a megfagyott Han Solót a hírhedt fejvadász, Boba Fett karmaiból. Azonban miután a Disney felvásárolta 2012-ben a Lucasfilmet, a SotE-t kivették a kánonból, és A klónok háborúja animációs sorozaton kívül minden mást a Star Wars: Legendák brand alá "száműztek".

Hirdetés

Így járt sajnos Dash Rendar is, aki azonban egy vadonatúj képregényfolyamnak köszönhetően ismét lehetőséget kap a tündöklésre, ugyanis a Star Wars Insider: Fiction Collection Vol. 1 részeként elfeledett karakterünk is megkapja a neki kijáró reflektorfényt - számolt be róla exkluzívan az io9.

A dologra egy nemrég online felbukkant részlet világított rá, amely a Michael Reaves és Maya Kaathryn Bohnoff történetéből, az And Leebo Makes Three-ből származik, amelyben maga Rendar is tiszteletét teszi az alábbi rajzon látható hűséges társával, Leebóval az oldalán. 

Rajta kívül egyébként olyan ikonikus karakterek kaptak még helyet az antológiában, mint Han Solo, Lando Calrissian, Darth Vader, Darth Plagueis és Temmin Wexley, az írógárdát pedig teletömték sztárszerzőkkel, úgymint Timothy Zahn, Jason Fry, Matthew Stover és John Ostrander.

A Star Wars Insider: Fiction Collection Vol. 1 május 4-én jelenik meg külföldön a Titan Comics kiadásában. Vajon lesz olyan forgalmazó, aki behozza Magyarországra is?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)