Hirdetés

Egy ember, nyolc cselló és a kedvenc filmzenéink, mi kellhet még?

|

Samara Ginsberg egymaga játszik el megannyi ikonikus film-, sorozat-, rajzfilm- és videojátékzenét, az eredmény pedig kifejezetten elismerésre méltó.

Hirdetés

Abból szinte mindig remek alkotások születnek, amikor a komolyzenészek kicsit hanyagolják Chopint és Schubertet, helyette inkább futnak egy kört a filmek, sorozatok vagy éppen a videojátékok környékén, és valamilyen formában adaptálják azok ikonikus dallamait. Most épp egy csellista állt neki egymagában átültetni egy csomó közkedvelt zenét hangszerére.

Hirdetés

Samara Ginsberg nagyjából két hónapja kezdett el feldolgozásokat készíteni a popkultúra alapjainak számító zeneművekből - egyik első alkotása természetesen az Imperial March volt a Star Warsból, amit nyolc csellóval adott elő. Pontosabban egy csellóval, amivel felvett nyolc sávot, ezeket pedig egymás mellé illesztette, így állítva elő a teljes zeneművet:

Emellett többek között olyan műveket hallhattok tőle Twitterén és YouTube csatornáján, mint a Tini Nindzsa Teknőcök, a Knight Rider vagy Chorno Trigger. Munkásságát továbbra is folytatni kívánja, így valószínűleg még jó pár remek feldolgozást láthatunk, de legfőképpen hallhatunk tőle. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)