Hirdetés

Egy füves reklámhoz használták fel Boratot, a színész perel

|

Sacha Baron Cohen nem nézte jó szemmel, hogy engedély nélkül hirdetnek a karakterével.

Hirdetés

Lényegében a semmiből jelent meg a Borat folytatása, hiszen teljesen titokban készítették el, és már csak akkor tudtunk a létezéséről, amikor közeledtünk a bemutatóhoz. Az Amazon Prime-on debütált Borat Subsequent Moviefilm, avagy magyarul Borat utólagos mozifilm szerintünk már nem tudott úgy sokkolni, mint korábban, a Puliwood kritikája viszont jóval pozitívabb volt.

Az azonban kétségtelen, hogy Sacha Baron Cohen volt a projekt szíve, aki a forgatás során számos vicces és megrázó dolgon ment át azért, hogy megvalósulhasson a film (egyszer például fegyverpártiak támadták meg), és csakis akkor fog visszatérni a karakterhez újra, ha megint lesz mit mesélnie. 

Hirdetés

Egy somerseti székhelyű, marihuánát is árusító gyógyszertár Boratot felhasználva reklámozott, nyilvánvalóan a színész tudta és engedélye nélkül. A hirdetés egy helyi autópálya mellett bukkant fel korábban, és Sacha Baron Cohen karakterét ábrázolta, ahogy hüvelykujjait felfelé tartva pózolt a termék mellett.

Az AP jelentése szerint Baron Cohen pert indított az Egyesült Államok Bostoni Kerületi Bíróságán az illetéktelen reklám miatt, ugyanis a bírósági dokumentumok szerint Cohen jogi képviselete úgy véli, hogy Borat használatával a cég hamisan azt sugallja, hogy a karakter és a színész is támogatják a Solar Therapeutics Inc. hirdetését. 

A reklámot áprilisban távolították el, három nappal azután, hogy Sacha Baron Cohen ügyvédjei követelték annak levételét, mivel Borat megformálója nagyon körültekintően válogatja meg, hogy mire használja az imidzsét és az általa eljátszott karaktereket, azonban soha életben nem használt kannabiszt és nem is vett volna részt olyan reklámban, ami ezt népszerűsíti. Az engedély nélküli használat miatt 9 millió dolláros kártérítést követel, a bírósági eljárás egyelőre folyamatban van. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)