Hirdetés

Egy jedi, egy isten és Stephen King a garancia egy új mozifilm sikerére

|

A Star Wars és a Marvel sztárjaival forgat az Álom doktor rendezője.

Hirdetés

Stephen King nem csak napjaink legolvasottabb horrorszerzője, hanem az adaptált művek számát tekintve is abszolút éllovasa a zsánernek, ironikus módon a leginkább maradandó, az olvasóra és a nézőre a legnagyobb hatást gyakorló alkotásai egytől egyig drámai művek, amelyekben a horror legfeljebb csak nyomokban található meg, és a misztikumot is szűk marokkal méri. Ilyen volt az Állj mellém!, A remény rabjai és a Halálsoron, és ilyen lehet a The Life of Chuck feldolgozása is.

Ezt az adaptációt már az mérhetetlenül izgalmassá teszi, hogy a rendezést Mike Flanagan vállalta, aki az elmúlt években a Ragyogást folytató Álom doktorral, A Hill-ház szellemével, A Bly-udvarház szellemével, a Mise éjfélkorral, valamint Az éjféli klubbal örvendeztette meg a borzongató történetek szerelmeseit.

Hirdetés

De lehet még fokozni azzal, hogy az If it bleeds, azaz Minél véresebb című gyűjtemény egyik kisregényét, a Chuck életét feldolgozó film főszerepét Tom Hiddlestonra, Loki rendszeres megformálójára osztották, akinek az Albie karakterét eljátszó Mark Hamill lesz az egyik partnere. A három részre osztott történet kronológiailag visszafelé halad, és valószínű, hogy a film is ugyanezt a struktúrát követi majd: először annak leszünk tanúi, hogy Chuck Krantznél 39 éves korában agydaganatot diagnosztizálnak, és miközben a világ lassan összeomlik körülöttük, az emberek valamiért végtelenül hálásak a férfinak. Később a kisgyerekként árvaságra jutott és ezért a nagyszülei által nevelt Chuck fiatalkori éveibe is bepillantást nyerünk majd.

Egyébként nem a Chuck élete - aminek hangulatát a Deadline-nak súgó források a korábban említett Stephen King drámákéhoz hasonlítottak - az egyetlen filmvászonra vitt kisregény a Minél véresebből, a Harrigan úr telefonja alapján készült film tavaly debütált a Netflixen.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)