Hirdetés

Egy lakás áráért kelt el egy első kiadású Harry Potter könyv

|

A Harry Potter és a bölcsek köve legelső változata 500 példányban készült el, ebből talált most valaki egyet a polcán.

Hirdetés

J. K. Rowling 1995-ben fejezte be a Harry Potter és a bölcsek köve kéziratát, majd az ebből készült könyvet 1997 nyarán adta ki az Egyesült Királyságban a Bloomsbury, miután nyolc másik kiadó visszautasította a lehetőséget. Az első kiadásból mindössze 500 példányt nyomtak, amiből 300-at iskolák és könyvtárak kaptak, és csak a maradék jutott el a boltokig.

Akinek egy ilyen a tulajdonában van, nagyon gazdaggá válhat: az egyik könyv egy a napokban tartott aukción 68 000 fontért, nagyjából 26,5 millió forintért kelt el.

Hirdetés

A Hanson Auctioneers által szervezett árverésen egy olyan könyv talált új gazdára, amit egy brit család lomtalanítás közben talált meg. Charlotte Rumsey a karantént kihasználva segített édesanyjának megszabadulni a fölösleges dolgaitól, és azt tervezte, hogy a könyvet egy garázsvásár (egész pontosan trunk sale, melynek során csomagtartóból árulják az emberek a kacataikat) során adja el, de miután látott egy hasonló példányt az Antiques Roadshow egyik epizódjában, végigvette anyjával azokat a pontokat, amik segítségével beazonosítható, hogy a könyv valóban limitált kiadású-e. Később az aukció szervezői is megerősítették, hogy jobb volt nem fillérekért elpasszolni.

Egyébként erről van szó, aminek borítóján Harry a vonat elé lép (a kép egy korábbi aukció során készült, ezt a sérült könyvet 28 500 angol fontért, több mint 11 millió forintért adták el) : 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)