Hirdetés

Egy MI mutatta meg, milyen lenne horrorfilmként A Gyűrűk Ura

|

A DALL-E mini rémlomszerű képeket alkotott Peter Jackson eposzi léptékű filmtrilógiájából.

Hirdetés

Túlzás lenne azt állítani, hogy most boldog-boldogtalan MI-vel megtámogatott képgenerátort fejlesztene, de tény és való, hogy az OpenAI mesterséges intelligenciája, a DALL-E 2 sikere másokat is megihletett. A nevét Salvador Dalí és WALL-E után elnyerő MI-ből valóságos sztár lett, amit annak köszönhetett, hogy meglepően részletgazdag képeket tud létrehozni már néhány szóból álló utasítás alapján. Időközben a Google is előállt egy hasonló képességű mesterséges intelligenciával, de az Imagenről ugyanúgy elmondható, mint a DALL-E 2-ről, hogy csak kevesen használhatják. Egy Boris Dayma nevű szoftvermérnök ezen kívánt változtatni saját fejlesztésével.

Tavaly nyáron jelentkezett egy a Google és a Hugging Face MI-közösség által szervezett versenyre, ahol a csapatával egy DALL-E-szerű MI-képgenerátoron kezdtek el dolgozni. A végeredmény, amely nem volt annyira kifinomult, mint a példakép, de az első hely megszerzéséhez bőven elég volt, képezte a továbbiakban az alapot, amire Dayma építkezhetett.

Hirdetés

Ez a DALL-E mini, amely az OpenAI, vagy a Google MI-képgenerátoraival ellentétben szabadon hozzáférhető (ti is kipróbálhatjátok), és az elmúlt hónapokban az internet népe is felfedezte magának. Használata pofonegyszerű, mindössze néhány angol szó kell neki (pl. space bunny monster), aztán nekilát a pár percig tartó műveletnek, hogy a végén megörvendeztessen egy képcsokorral. Ha pedig valaki A Gyűrűk Urából szeretne horrorváltozatot látni, a DALL-E mini készséggel teljesíti a kérését, legjobb tudása szerint követve az utasítást, mint az alábbi képen is látható.

Tegyük hozzá, hogy Boris Dayma MI-jének ebben az esetben nem volt túl nehéz dolga, mert Peter Jackson első filmtrilógiája bővelkedik az olyan jelenetekben, amelyek akár egy horrorban is elférnének. Persze ez nem is meglepő a Hullajó! rendezőjétől.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)