Hirdetés

Egy Star Wars képregényből derül ki, miért képes Rey használni az Erőt

|

Nem biztos, hogy minden Star Wars-rajongó elégedett lesz ezzel a válasszal.

Hirdetés

Lehet ezeket a mozikat imádni és utálni egyaránt, de az biztos, hogy az új Star Wars trilógia filmjei nem válaszolják meg az összes kérdésünket. A szürkén maradt foltokat könyvekkel és képregényekkel töltik ki, nemrég mi is írtunk arról, hogy a különböző kötetek és videojátékok alapján egész jól össze lehet rakni azt, mi történt az eredeti trilógia és az új epizódok között. Most ismét egy képregényről lesz szó, ami az Erő témakörét boncolgatja. Előre szólok, hogy a Star Wars: Az utolsó Jedik tekintetében spoilerek következnek!

Hirdetés

A Marvel által kiadott legújabb Darth Vader képregény-sorozat friss számában magyarázatot találunk arra, hogyan képes Rey használni az Erőt annak ellenére, hogy elvileg a szülei hétköznapi guberálok, nagybetűs senkik voltak, akik némi piáért simán elpasszolták a lányukat a Jakku bolygón. Ezzel szemben rengeteg rajongó várta azt, hogy végül kiderül, Rey családneve valójában Skywalker, vagy esetleg Kenobi. A kilencedik epizód persze még csavarhat a dolgon, de jelen állás szerint annyit tudunk, hogy a galaxis utolsó jedije, aki elképesztő hatalommal bír, semmilyen vérségi kapcsolatban nincs a korábbi mesterekkel. Hogyan lehet mégis, hogy szinte képzés nélkül így uralja az Erőt? 

Az említett Darth Vader képregény 10. füzetében (amelyet Charles Soule írt és Giuseppe Camuncoli rajzolt) egy öreg jedi elmagyarázza Vader nagyúrnak, hogy az Erő addig marad fenn, amíg megtalálható az élet a galaxisban. Abban az esetben, ha minden jedi meghal, az Erő nemes egyszerűséggel új "gazdákat" talál, és számukra válik elérhetővé. Ezek alapján tehát alakuljon bárhogy is az új trilógia szereplőinek sorsa, a Star Wars világában mindig is lesznek Erőhasználók. 

Nektek tetszik ez a magyarázat vagy inkább egy mondvacsinált indoknak tűnik? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)