Hirdetés

Egy új Star Wars könyv magyarázza el, hogy hogyan törhetett hatalomra az Első Rend

|

A The Star Wars Book leírása szerint az Első Rend támogatói már a kezdetektől mérgezték az Új Köztársaság politikai légterét.

Hirdetés

Tegnap megjelent a The Star Wars Book című kötet, ami rengeteg információt tartalmaz a messzi-messzi galaxisról. A könyvből többek között az is kiderült, hogy hogyan épülhetett ki az Első Rend hatalmi rendszere, miközben a második Halálcsillag pusztulása után az Új Köztársaság vette át a galaxis irányítását.

Mivel a Galaktikus Birodalom keze mindenhol ott volt, így nyilván lehetetlen volt teljesen kiirtani annak összes politikai játékosát és katonai vezetőjét. Az egykori irányító hatalom megmaradt morzsája kivonult a galaxis ismeretlen régióiba, és ott építkeztek a visszatérésre várva.

Hirdetés

Eközben voltak, akik az Új Köztársaság közepében alapozták meg a rezsim visszatérését. Minderről így írnak a kötetben:

"Míg tudjuk, hogy az Első Rend az ismeretlen régiókban építkezett a Jakkun történtek utáni évtizedekben, a Rendnek megvoltak az ügynökei, akik az Új Köztársaságban kezdték lefektetni az alapokat. Ezek a támogatók előre tolták egy erősebben központosított kormány képét, ami arra kényszerített egyes rendszereket, hogy azok autonómiájukat féltve elszakadjanak a köztársaságtól, és belépjenek egy koalícióba, amit Első Rendnek hívtak."

Ez az egyszerű leírás szépen letisztázza a hogyan kérdést, anélkül, hogy többszáz oldalas regényeket kellene átböngésznünk hozzá. Mire a köztársaság rájött, hogy mi történik, addigra már arcba lőtték őket egy szuperlézerrel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)