Hirdetés

Egy YouTuber betört egy plázába a zavargások alatt, most bíróság előtt kell felelnie érte

|

Jake Paul tagadja, hogy bármilyen illegális tevékenységben részt vett volna, azonban az interneten terjedő felvételek mást mutatnak.

Hirdetés

Tüntetések, majd zavargások robbantak ki Egyesült Államok szerte, miután egy fehér rendőr egy intézkedés során megölte az afroamerikai George Folydot. Rengeteg államban zajlanak demonstrációk, azonban sokszor elszabadulnak az indulatok, illetve összemosódnak a békés tüntetések a szimpla rongáló és fosztogató csürhe jelenségével, ami sokkal többet árt az ügynek. Ezen persze egyáltalán nem segít, hogy a nézettségért bármit megtevő influenszerek rátelepednek a jelenségre, és mindenki a maga módján próbál hasznot húzni az egészből. Itt láthattok pár egészen lehangoló példát, de Jake Paul esete még ennél is ellentmondásosabb. 

Hirdetés

A hivatalos vád szerint Paul jelen volt, miután egy tüntetést hivatalosan is törvénytelen gyülekezésnek nyilvánítottak a hatóságok, emellett birtokháborításért is felelnie kell majd. A YouTuber közleményt adott ki, melyben azt állítja, sem ő, sem csapata nem vett részt semmilyen fosztogatásban vagy rongálásban.

Elmondása szerint ott voltak a békés tüntetésen, hogy felléphessenek az igazságtalanság ellen, ezután a rendőrök könnygázt vetettek be a filmező csapat ellen.

"Felvettünk mindent, annak érdekében, hogy megoszthassuk a tapasztalatainkat, és bemutassuk azt a haragot, amit minden környéken érezni lehetett, ahol áthaladtunk. Mi szigorúan csak filmeztünk, nem folytunk bele az eseményekbe. Én nem helyeslem az erőszakot, a fosztogatást, vagy a törvény megszegését."

Paul pechjére azonban valaki videóra vette, hogy ott volt a tüntetők egy olyan csoportjában, mely betört egy bevásárlóközpontba, azután rongálni kezdett, ez pedig nem vet különösebben jó fényt nyilatkozatára:

Noha a felvételen valóban nem látható, hogy a YouTuber maga személyesen fosztogatna vagy rombolna, már csak az ott tartózkodásért is minimum birtokháborítás vádjával kell majd szembenéznie. A május 31-én tett nyilatkozata óta csönd van a YouTuber közösségi oldalain.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)