Hirdetés

Egyébként miért is él SpongyaBob egy ananászban?

|

SpongyaBob a tenger mélyén lakik, háza pedig egy átalakított ananász. De miért pont az?

Hirdetés

Bár a magyar főcímdalban úgy hangzik az első sor, hogy "Ki lakik odalent, kit rejt a víz?", az eredetiben ez "Who lives in a pineapple under the sea?", avagy "Ki lakik egy ananászban a tenger alján?", és már csak emiatt is lényeges, hogy a nadrágot és nyakkendőt viselő tengeri szivacs lakása egy ananász.

Bikinifenéken mindenki más valami értelmezhetőbb otthonban él, ami legrosszabb esetben is úgy néz ki, mintha egy akváriumi dísz volna, de akváriumban is ritkán látunk ananászt (és még ritkább volt, mielőtt a sorozat 1999-ben elindult).

Hirdetés

Most a ScreenRant írt arról, hogy miért költözött SpongyaBob egy gyümölcsbe. Ennek igazából több oka van. A sztori szerint, mint azt a hatodik évadban leleplezték, az ananász egy hajóról esett a tengerbe és landolt Tunyacsáp kertjében, Spongyának pedig megtetszett, beköltözött, és ezzel kivívta szomszédja örök, szűnni nem akaró gyűlöletét.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A szériát készítő Stephen Hillenburg azzal indokolta a döntését, hogy amikor a lehetséges házakat rajzolgatta, és arra gondolt, egy kő, egy ananász, egy húsvét-szigeti fej és egy gumicsizma közül melyiket választaná SpongyaBob, egyértelműen az ananász mellett döntött, mert a karakter optimista, "szeretné az illatot". A kő alá egyébként Patrik, a fejbe pedig Tunyacsáp költözött be.

Egyébként ha szeretitek a sorozatot, szívből ajánljuk a nemrég megjelent Spongebob Squarepants: Battle for Bikini Bottom - Rehydratedet, egészen korrekt lett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)