Hirdetés

Egyvalaki tutira kivan már Mr. Beantől: Mr. Bean maga

|

Az immár 66 éves Rowan Atkinsonnak nemcsak saját karakteréből lett elege, de amúgy alkotni sincs kedve, ahogy a cancel culture-ről is megvan a véleménye.

Hirdetés

Nincs még egy olyan interjú, ami ugyanúgy motivál és hoz le az életről, mint amit a január 6-án, azaz épp ma, a 66. születésnapját ünneplő Rowan Atkinson adott a brit Radio Timesnak, többek közt alkotási vágyról, cancel culture-ról, no meg mindenki kedvenc Mr. Beanjéről. Aki nem tudná, Atkinson még oxfordi tanulmányai alatt, villamosmérnöki diplomája megszerzése közben találta ki a karaktert a hetvenes, nyolcvanas években - és ennek tudatában amúgy nem csoda, hogy mára már teljesen belefáradt abba:

"Nem igazán élvezem a megformálását. Kellemetlen érzés a felelősség súlya, stresszesnek és kimerítőnek találom, alig várom a végét."

Ettől függetlenül Atkinson most is épp egy animációs Bean-filmen dolgozik, pont azért, mert elmondása szerint egyszerűbb csak a hangját kölcsönözni a figurának, mintsem ténylegesen eljátszani azt.

Hirdetés

Emellett azt is bevallotta, hogy nem igazán szeret alkotni, de szerinte másik ikonikus műve, a Fekete Vipera pont kivétel ez alól, igaz, csak amiatt, mert annak sorsa nem egyedül az ő vállán nyugodott.

Ami az elhallgattatás jelenségét, azaz a cancel culture-t illeti: Atkinson úgy véli, a probléma ott van, hogy az online algoritmusok miatt csak "leegyszerűsített, bináris nézetek" vannak jelen társadalmunkban, tehát bárki bármelyik oldal mellett is áll, a másik szerint úgyis "el kell őt törölni". Ez szerinte pont a digitális megfelelője annak, mint amikor "a középkori csőcselék az utcát bolyongva kereste, kit lehetne tűzbe vetni". "Bárkinek ijesztő, aki a tömeg áldozatául esik, és engem is félelemmel tölt el a jövőt illetően" - tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)