Hirdetés

Elég nehéz volt elkészíteni Looking Glass maszkját a Watchmen sorozathoz

|

A különleges effektusoknak hála mégis sikerült viszonylag élethűre megalkotni a ruhadarabot.

Hirdetés

A rajongóknak nem igazán kellett csalódniuk a tavaly debütált Watchmen sorozatban, amiben bizony nem volt hiány különleges maszkot és jelmezt viselő karakterekből. Közülük is az egyik legérdekesebb a Tim Blake Nelson által alakított Wade Tillman, vagyis Looking Glass volt, aki egy nagyon furcsa módszerrel takarta el az arcát.

Hirdetés

Looking Glass maszkja ugyanis egyfajta tükörként működött, ami bizony elég komoly kihívás elé is állította a készítőket. Sajnos pusztán valódi anyagokkal nem igazán lehetett volna kivitelezni a trükköt, ebből pedig az következett, hogy be kellett vetni a speciális effektusokért felelő brigádot is. Végül több maszk is készült, és a színész váltogatta is őket a különböző jelenetekhez illeszkedve, és akadt egy olyan változat is, amihez nem kellett CG-t használni, mivel alapból megfelelő színű volt.

Azonban több maszk esetében is szükség volt a különleges effektusokra, hiszen színt kellett adni a tükröződéseknek, és fontos volt, hogy érzékelni lehessen Nelson arckifejezéseit is. Illetve a CG-nek hála sikerült eltüntetni a maszk azon átlátszó részeit, amelyek nyilván ahhoz kellettek, hogy a színész lásson valamit forgatás közben.

A végeredmény pedig magáért beszél, hiszen valószínűleg sokakkal sikerült elhitetnie az a készítőknek, hogy Looking Glass maszkja a valóságban is visszatükrözi a dolgokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)