Hirdetés

Életfogytiglanit kapott a Riverdale színésze, aki megölte a saját anyját

|

Ryan Grantham Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel is végezni akart.

Hirdetés

Ítéletet hoztak Ryan Grantham ügyében, aki két évvel ezelőtt végzett az édesanyjával, Barbara Waite-tel. A kanadai közvéleményt megrázó gyilkosság miatt indított nyomozás során kiderült, hogy a most 24 éves színész (a hatodik évadánál járó Riverdale-ben játszott fontos epizódszerepet) Justin Trudeau miniszterelnököt is meg akarta ölni.

Grantham a tárgyalás során beismerte bűnösségét, igaz, nem volt sok választása, mert ha magát a gyilkosságot nem is, a holttestet filmre vette Go Pro kamerájával, a felvételen pedig elhangzik, hogy ő lőtt, de csak azután, hogy az anyja érzékelte, hogy mi történik, és ki fogja meghúzni a ravaszt - írja a BBC.

Hirdetés

A gyilkosság után a színész órákig füvezett és sörözött, majd kocsiba vágta magát, és fegyverek, lőszer, valamint Molotov-koktélok társaságában a kanadai miniszterelnök rezidenciája felé vette az útját. Kétszáz kilométerrel később azonban váratlanul gondolt egyet, és inkább visszaautózott Vancouverbe, ahol bár eredetileg tömegmészárlásra készült, feladta magát a rendőrségen.

Noha Grantham ügyvédei azzal az érveléssel próbálták védencüket felmentetni, vagy legalább enyhébb ítéletet kicsikarni, hogy depresszióval és szorongással küzd (a letartóztatása óta elmegyógyászati kezelésnek vetik alá), illetve mielőtt megtörtént volna a tragédia, többször is környezete tudtára adta, hogy öngyilkos szeretne lenni, illetve bántani akar másokat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A bíróság végül életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte, ám hagyott neki egy menekülőutat, ugyanis bizonyos idő elteltével folyamodhat a feltételes szabadlábra helyezéséért. Erre leghamarabb 14 évvel azután kerülhet sor, hogy megkezdte büntetése letöltését.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)