Hirdetés

Életműdíjat kap Johnny Depp, de egy női filmeseket tömörítő szervezet tiltakozik

|

Lassan halad Johnny Depp filmipari rehabilitációja, de még ezt a visszafogott tempót sem nézi mindenki jó szemmel.

Hirdetés

Nemrég a spanyolországi San Sebastián-i filmfesztiválon bejelentették, hogy az augusztus végén esedékes Karlovy Vary-i filmfesztiválon életműdíjat fog kapni Johnny Depp. Ennek azért van most az átlagosnál nagyobb hírértéke, mert Johnny Deppet exfelesége, Amber Heard családon belüli erőszakkal vádolta, hosszú pereskedés folyt kettejük között, melyből nagyjából az körvonalazódott, hogy egyikük sem egy szent.

A filmipar mégis kizárólag Deppnek fordított hátat, nélküle készül az új A Karib-tenger kalózai film, az új Legendás állatok moziból pedig konkrétan kirúgták (bár fizetését így is megkapja), Gellert Grindelwald szerepében nem más, mint Mads Mikkelsen váltja őt.

Hirdetés

Ezzel szemben bár rajongói petíció indult a döntés ellen, Amber Heard szerepelni fog az Aquaman folytatásában, ő gyakorlatilag semmiféle retorzióban nem részesült Hollywoodtól. Szépen lassan viszont elkezdődött Depp visszatérése is. Szerepelt például egy Dior reklámban, és ami ennél sokkal fontosabb, a bíróságon is fontos győzelmet aratott. Most pedig az említett életműdíjat ítélték neki.

Ennek viszont nem mindenki örül. Az Asociación de Mujeres Cineastas y de Medios Audiovisuales nevezetű, spanyol női filmeseket tömörítő neves szervezet ugyanis közleményében elítélte a döntést. Egészen pontosan úgy fogalmaztak, hogy a díj odaítélésével rontják a Karlovy Vary-i filmfesztivál nívóját, hiszen értelmezésük szerint a bíróság Deppről kimondta, hogy erőszaktevő - itt arra utaltak, hogy Depp beperelte a The Sun brit bulvárlapot, a bíróság viszont elutasította a keresetét, így gyakorlatilag jóváhagyták azt, hogy a "feleségverő" jelzőt használja vele kapcsolatban a média.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A valóság viszont az, hogy a Depp és Heard közötti pereskedésnek még messze nincs vége, tehát a bíróság konkrétan még nem mondta ki, hogy melyik félnek milyen mértékű felelőssége van a történtek miatt. Johnny Depp korábbi párjai egytől egyig azt nyilatkozták, hogy a színész sosem bántotta őket, Depp pedig maga is bemutatott olyan bizonyítékokat, melyek alapján épp Heard bántalmazta őt.

A filmiparban nem példa nélküli az, hogy már a gyanú árnyéka is elég legyen a kiközösítéshez, ezt a vonalat erősítik most a spanyol filmesek is, akik szerint Depp díjazása szörnyű üzenetet küld a nyilvánosság felé, mivel ezzel azt mondják ki, hogy

"nem számít, hogy zaklató vagy, ha közben jó színész is".

Maradjunk annyiban, nem mindenki osztja a szervezet narratíváját, Depp és Heard 2018-ban indult, Virgina államban folyó becsületsértési perében pedig még várjuk a végső ítéletet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)