Hirdetés

Elhunyt a Cowboy Bebop írója, Keiko Nobumoto

|

Keiko Nobumoto 57 éves volt, sok fontos művet köszönhettünk neki.

Hirdetés

Dai Sato animeíró nemrég a Facebookon megerősítette a szomorú hírt, miszerint Keiko Nobumoto, a Cowboy Bebop, a Tokyo Godfathers, és a Macross Plus írója december elsején, 57 éves korában elhunyt. Temetését szűk körben tartották meg december 4-én.

Nobumoto legismertebb munkájának mindenképpen az a Cowboy Bebop tekinthető, ami nemrég élőszereplős adaptációt is kapott a Netflixen (bár sajnos messze nem sikerült úgy a sorozat, mint az eredeti anime, egy évad után el is kaszálták), illetve neki köszönhető a 2001-es egész estés Cowboy Bebop: The Movie, avagy Cowboy Bebop: Knockin' on Heaven's Door című anime film is.

Hirdetés

Kevésbé felkapott (de ugyancsak remek) munkái közé tartozott például a Wolf's Rain és annak manga adaptációja. Közreműködött a Carole and Tuesday, a Samurai Champloo, és a Space Dandy animesorozatokban is, sőt mindezeken felül a videojátékok világához is volt némi köze, a Kingdom Hearts játékok munkálatait felügyelte. 

Keiko Nobumoto

Alkotásai közül a Cowboy Bebopot akkor is érdemes bepótolnotok, ha egyébként nem szoktatok rendszeresen animéket fogyasztani, tényleg egy mesterműről van szó. A sorozat könnyedén elérhető, hiszen nemrég felkerült a Netflix kínálatába is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)