Hirdetés

Elhunyt a Dragon Ball zeneszerzője, Shunsuke Kikuchi

|

Neki köszönhetjük a Dragon Ball Z dallamait is.

Hirdetés

Pár hónap telt csak el azóta, hogy beszámoltunk egy szomorú hírről, miszerint mindösszesen 47 évesen meghalt Son Goku egyik szinkronhangja, Kirby Morrow, most pedig egy újabb tagot veszített el a "Dragon Ball család": 89 éves korában elhunyt a profi japán zeneszerző, Shunsuke Kikuchi, aki nélkül biztosan nem olyan lett volna a kultikus anime, ahogy megszerettük. 

Hirdetés

Először a japán Orion Music, majd a Kotaku jelentette, hogy Kikuchi április 24-én hunyt el egy tokiói orvosi intézményben, aspirációs tüdőgyulladásban szenvedett.

Első munkája 1961-ben jelent meg, azóta pedig az IMDb szerint 260 projekthez adta a nevét. Hosszú pályafutása során számos animéhez, filmhez és sorozathoz komponált zenét: ezek közül a legismertebb nyilvánvalóan a Dragon Ball franchise (Dragon Ball, Dragon Ball Z és temérdek film), de dolgozott többek között a Doraemonon és a Kamen Rideren is, valamint közreműködött a Kill Bill filmek soundtrackjénél. Az évtizedek alatt számos elismeréssel tüntették ki, 2015-ben életműdíjat is kapott az 57. Japan Record Awards-on. Két évvel később visszavonult a munkától. 

Nyugodjék békében!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)