Hirdetés

Elhunyt a Faithless énekese, Maxi Jazz

|

A brit elektronikus zene meghatározó formációjának alapítója 65 éves volt.

Hirdetés

Maxwell Fraser, vagy ahogy a rajongók ismerték, Maxi Jazz december 23-án, pénteken távozott el, a 65 éves énekes, dalszövegíró, rapper és DJ egyike volt a legendás Faithless alapítóinak Rollo (Rowland Constantine O'Malley Armstrong) és Sister Bliss (Ayalah Deborah Bentovim) mellett. A szomorú hírről a zenekar megmaradt tajgai számoltak be a közösségi médiában - írja a BBC.

"Megszakad a szívünk, hogy Maxi Jazz tegnap éjszaka elhunyt. Olyan ember volt, aki sokféleképpen megváltoztatta az életünket. Jelentéssel és üzenettel ruházta fel zenénket. Kedves ember volt, akinek mindenkire jutott ideje, és mély, ugyanakkor közérthető bölcsesség hatotta át. Megtiszteltetés és igazi öröm volt vele dolgozni. Briliáns dalszövegíró volt és DJ, egy buddhista, aki imádta az autókat, akinek be nem állt a szája, kinek jelenléte uralta a színpadot, egy csodálatos ember, morális iránytű és nem utolsósorban géniusz."

Hirdetés

Az 1995-ben alapított Faithless első albuma egy évvel később debütált Reverence címmel, a legutolsó pedig 2020-ban, ez volt az All Blessed. Maxi Jazz 2011-ig volt a zenekar tagja, kilépése után egy alkalommal még visszatért de aztán 2015-ben egy új formáció, a Maxi Jazz & The E-Type Boys felé fordult. A Faithless legnagyobb slágere az 1996-os Insomnia egészen a brit zenei toplista harmadik helyéig jutott.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)