Hirdetés

Elhunyt a kultikus Dungeons & Dragons sorozat szinkronszínésze, Adam Rich

|

Ő volt a zöld köntöséről és csúcsos sapkájáról felismerhető szemüveges mágus, Presto szinkronhangja.

Hirdetés

Valószínűleg sokan emlékeznek még a 30-as és a 40-es korosztályból az 1983-tól három évadon át futott Dungeons & Dragons animációs sorozatra. Én például valamelyik német kereskedelmi csatornán találkoztam vele a '90-es évek elején, amikor még azt sem tudtam, hogy a Kerker und Drachent eszik-e vagy isszák. Az összesen 27 epizódból álló, sajnos lezáratlanul maradt történet főszereplői 9 és 15 év közötti gyerekek akik egy vidámparki attrakció révén belekerültek a Gary Gygax és Dave Arneson tervezte szerepjáték fantasyvilágába.

A kalandmester (Dungeon Master) támogatását és egy unikorniscsikó barátságát élvező fiatalok különböző kasztok képességeit, öltözékét és felszerelését kapták meg. Volt a csapatban kósza (Hank), lovag (Eric), akrobata (Diana), tolvaj (Sheila), barbár (Bobby) és mágus (Presto). Az utóbbinak kölcsönözte hangját Adam Rich.

Hirdetés

Eltávozásának hírét családja erősítette meg, ám a halál okát nem hozták nyilvánosságra. A TMZ rendőrségi forrásai szerint Los Angeles-i otthonában találtak rá tegnap élettelenül, de idegenkezűségnek nem volt nyoma.

Rich gyermekszínészként kedte filmes pályafutását, az ABC Eight Is Enough című sitcomjában alakította a Bradford familia legfiatalabb tagját 1977 és 1981 között 112 epizódon keresztül. Később is a tévézésnél maradt, mindössze két alkalommal kirándult csak a mozik világába (Pokolba veled, Kis nagy színész).

Adam Rich 54 éves volt. Nyugodjék békében.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)