Hirdetés

Elhunyt a legendás kaszkadőr-harcművész, aki Brad Pitt Cliff Booth-ját ihlette

|

A hollywoody legenda állítólag még Steven Segalt is móresre tanította.

Hirdetés

Quentin Tarantino 2019-es mozija, a Volt egyszer egy… Hollywood Oscar-díjat hozott Brad Pittnek a kiégett kaszkadőr, Cliff Booth zseniális megformálásáért. A film rajongóinak nem újdonság, hogy a karaktert egy valós személy, a "földharc keresztapjaként" is emlegetett Gene LeBell ihlette, aki gyakorló harcművészként és kaszkadőrként több mint 1000 film és sorozat elkészítésében vett részt.

Az 1932-es születésű LeBell a napokban hunyt el, a család közlése szerint álmában érte a halál. Nekrológjai sorra megemlékeznek róla, hogy a kaszkadőr már 7 éves korában egy birkózó tanítványául szegődött, nem sokkal később pedig a dzsúdót is elkezdte, amelyben több nemzeti ifjúsági bajnokságon is fontos győzelmeket aratott.

Hirdetés

A 60-as években már profi birkózóként mérette meg magát, 1981-ig pedig ő volt az amerikai birkózószövetség hollywoodi ágának elnöke is. A kaszkadőrködésbe 1962-ben vágott bele, és egészen 2012-ig aktív maradt a szakmában. A Zöld darázs forgatásán még Bruce Lee-vel is összehozta a sors, akivel állítólag egy hasonló összetűzésbe keveredett, mint amit a Volt egyszer egy… Hollwyood sokat kritizált jelenete is ábrázolt Cliff Booth és a legendás harcművész között.

Gene LeBell

A legismertebb LeBell-sztori azonban valószínűleg a Steven Seagallal történt csörtéje volt. A kaszkadőr az 1991-es Törvényre törve forgatásán találkozott össze az aikidóedzőből lett akciósztárral, aki azzal kérkedett, hogy a harcművészetben való jártassága miatt képtelenség fojtófogással elkábítani. Saját elmondása szerint LeBell erre kihívta egy mérkőzésre, amely végül Seagal elkábításával végződött, aki még össze is csinálta magát.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A most éppen a háború sújtotta Donbaszban dokumentumfilmet forgató Seagal ugyanakkor "beteges szemétláda hazudozónak" nevezte a legendás kaszkadőrt. Hogy kinek van igaza, az már sosem fog kiderülni, de annyi bizonyos, hogy LeBell 60 éves karrierje során mély nyomot hagyott Hollywoodban, amit Tarantino és Brad Pitt jóvoltából immáron egy felejthetetlen alakítás is őriz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)