Hirdetés

Elhunyt a Marvel Comics ikonikus illusztrátora, Joe Sinnott

|

Nélküle nem lettek volna ugyanazok többek között a Fantasztikus Négyes képregények sem.

Hirdetés

Talán itthon nem cseng túl ismerősen Joe Sinnott neve, pedig fontos szerepe volt a képregénytörténelemben. Karrierjét a Dell Comicsnál kezdte, majd az 50'-es évektől már a Marvel Comics elődjénél, a Timely/Atlas Comics-nál alkotott. Hosszú és változatos pályafutása során együtt dolgozott többek között Stan Lee-vel és Jack Kirby-vel is, a jelentős munkái közé tartozik a The Avengers, a The Defenders és a Thor is. A nevéhez kötődő legismertebb cím a Fantasztikus Négyes, amelyen 1965-től 1981-ig (és később kicsit a 80-as évek végén is) munkálkodott. 

Hirdetés

A képregényművész a napokban, 93 éves korában elhunyt. A szomorú hírt unokája, Dorian tette közzé, aki elmondta, nagypapáját június 25-én, reggel érte a halál. A család nem fedte fel a pontos okot, de azt igen, hogy Sinnott élvezte az életet és annak végéig sem hagyott fel szenvedélyével.

Nyugodjék békében!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)