Hirdetés

Elhunyt a Marvel-filmek Ross tábornoka, az Oscar-díjas William Hurt

|

Egy héttel a 72. születésnapja előtt távozott közülünk a színész.

Hirdetés

William Hurt fia a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a 72. évét taposó színész március 13-án elhunyt. Családja körében érte a halál, amelynek oka a még 2018-ban diagnosztizált, és később a csontjaira is átterjedt végstádiumú prosztatarák.

A színész neve az utóbbi években elválaszthatatlanul összeforrt Taddeus E. "Thunderbolt" Ross tábornokéval, Betty Ross meglehetősen ellenszenves apjáéval, aki Bruce Bannert, vagyis Hulkot igyekezett levadászni, de minden elkövetett azért is, hogy érvényt szerezzen Bosszúállók csapatán belül törést okozó Szokóviai Egyezménynek.

Hirdetés

Ross tábornokként összesen öt Marvel-filmben szerepelt (A hihetetlen Hulk, Amerika Kapitány: Polgárháború, Bosszúállók: Végtelen háború, Bosszúállók: Végjáték és Fekete Özvegy), de pályafutása ennél jóval változatosabb képet mutat, nem korlátozódik kizárólag popcorn-mozikra. A színpadon kezdte, és csak később nyergelt át a tévére (játszott például a Kojakben), majd a mozira. Az első fontosabb szerep a Változó állapotok (1980) című sci-fi horrorban találta meg, de a nagy áttörést a Kathleen Turnerrel, Mickey Rourke-kal, Richard Crennával és Ted Dansonnal forgatott neo-noir, A test melege (1981) hozta meg számára.

Ezt követően valósággal dúskált a jobbnál jobb ajánlatokban, amiket aztán kiemelkedő alakításokkal hálált meg. 1985 és 1987 között három filmet forgatott (A Pókasszony csókja, Egy kisebb isten gyermekei, A híradó sztárjai) mindháromért Oscar-díjra jelölték, az elsőt meg is kapta. A 2005-ös Erőszakos múltért aztán ismét begyűjtött egy jelölést.

William Hurt eközben a tévézéstől sem szakadt el teljesen, a Dűne minisorozatban ő alakította Leto Atreides herceget, de volt Ahab kapitány is a Moby Dickben. Legutolsó - szinkronszínészi - szerepe is a képernyőhöz kapcsolódik a mozivászon helyett, a Pantheon egy animációs sorozat az AMC gyártásában.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)