Hirdetés

Elhunyt a színész-énekes Meat Loaf

|

A Rocky Horror Show Eddie-je és a Bat Out of Hell énekese 74 éves volt.

Hirdetés

Csütörtök este elhunyt Michael Lee Aday, vagy ahogy a legtöbben ismerték, Meat Loaf. A Grammy-díjas amerikai színész-énekes halálának okát nem árulta el a család, ám azt igen, hogy utolsó óráit körükben és közeli barátai társaságában tölthette.

"Tudjuk, mennyit jelentett oly sokatoknak és nagyra értékeljük a szeretetet és támogatást, ahogy a gyász időszakát éljük egy rendkívül inspiráló művész és egy csodálatos férfi elvesztését követően. Az ő szívétől a ti lelketekhez szól az üzenet: soha ne hagyjátok abba a zúzást!"

- szól a család közleménye.

Hirdetés

Aday már középiskolás korában részt vett iskolai színpadi produkciókban, előrevetítve későbbi karrierjét, illetve együttese és saját művésznevét is ekkori fociedzőjétől kapta, aki súlya miatt hívta fasírtnak, azaz meatloafnak. Nem sokkal tanulmányait követően Los Angelesbe költözött, ahol megalapította együttesét, a Meat Loaf Soult, akikkel Janis Joplin, a Who, vagy épp a kor neves hippie együttese, a Grateful Dead előtt is felléptek. Három kiadó is lemezszerződést ajánlott neki, de egyiket sem fogadta el. Ezt követően áttörést hozott a karrierjében, hogy a Hair helyi színpadi kiadásában kapott szerepet Los Angelesben.

Ennek a publicitásnak köszönhetően készíthette el első lemezét, amin Shaun Murphyvel énekelt duetteket. Ez ismét neves előadókkal juttatta egy színpadra, fellépett ekkor például Alice Cooper előtt. A Hair után (amivel a Broadwayen is színpadra lépett) egy másik musical, a Rocky Horror Show, és annak a filmes feldolgozása, a Rocky Horror Picture Show emelte még magasabb szintre Aday karrierjét.

Ekkoriban kezdte el szólólemeze, a Bat Out of Hell munkálatait is, aminek rendkívül nehezen tudott kiadót találni, pedig idővel rendkívül sikeres, minden idők negyedik legjobb albuma lett. A készítők szerint 44 millió példány fogyott a lemezből, ami egyébként később trilógiává bővült, az albumok együttesen hatvanmillió eladott példányik jutottak. Aday hiába határozta el, hogy kizárólag zenei karrierjére koncentrál, a későbbiekben is meghatározók voltak pályafutásában a filmes, színpadi, és tévés szerepek, ő alakította például Bob Paulsont a Harcosok klubjában.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)