Hirdetés

Elhunyt a valódi Elit alakulat utolsó tisztje

|

Az Easy században szolgáló Edward Shames 99 éves volt.

Hirdetés

Steven Spielberg és Tom Hanks 2001-es minisorozata, Az elit alakulat (Band of Brothers) egyebek mellett azért is fantasztikus volt, mert valódi katonák történetét mesélte el, az alkotók a második világháborúban szolgáló Easy század veteránjaival is interjút készítettek a hitelesség jegyében.

2001-ben még 51-en éltek közülük, de december 3-án az utolsó tiszt, Edward Shames ezredes is elhunyt, így Bradford Freeman őrvezető maradt a század utolsó élő katonája.

Hirdetés

Shames ott volt a D-napon, harcolt a Market Garden hadműveletben, részt vett az ardenneki offenzívában, és járt Hitler Sasfészekében is.

A sorozatban Joseph May alakította. Aki esetleg nem nézte még meg Az elit alakulatot, megtalálja az HBO GO-n, tényleg érdemes pótolni, ahogy a hasonló elven készült The Pacific-et is.

Ezek folytatása, a Masters of the Air már az Apple TV+-ra készül, a Nincs idő meghalnit is jegyző Cary Fukunaga rendezi, és remélhetőleg egy-két éven belül bemutatják - a munkálatokat eddig a járvány hátráltatta.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)