Hirdetés

Elhunyt Andy Fletcher, a Depeche Mode billentyűse

|

Újabb legendát vesztett el a zeneipar, Andy Fletcher mindössze 60 éves volt.

Hirdetés

Bár a Depeche Mode-ot különböző életszakaszaiban hol többen, hol kevesebben alkották, 1995 óta hárman zenéltek együtt: Dave Gahan az énekért felelt, Martin Gore gitáron és billentyűkön is játszott, valamint ő is énekelt, Andy Fletcher pedig dedikáltan a zenekar billentyűse volt. Az együttes vendégzenészekkel kiegészülve járta a világot, megállás nélkül turnéztak mind a mai napig, 2020-ban a Rock and Roll dicsőségek csarnokába is felvételt nyertek.

A jövő most sajnos bizonytalanná vált: Fletcher 60 éves korában, váratlanul elhunyt.

Hirdetés

A zenekar közleményében azt írta, Fletch egy igazi aranyszívű, támogató, jó kedélyű ember volt. Azt kérik a közönségtől, gondoljanak a családjára, és tartsák tisztaletben magánéletüket ezekben a nehéz időkben.

A Depeche Mode-ot még Composition of Sound néven alapította Fletcher, Gore és Vince Clarke 1980-ban, akkor váltottak nevet, amikor Gahan is csatlakozott hozzájuk. Zenéjük számos videojátékban is megszólalt, egyebek mellett a Left 4 Dead 2-ben is, amivel a fiatalokat akarták elérni, és ennek csináltak is egy kis hírverést.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)